Als midden jaren 90 in Dublin journaliste Veronica Guerin een onderzoek doet naar machtige drugsbaronnen, moet zij de belangen van haar land afwegen tegen die van haar gezin
Titel
Veronica Guerin
Regisseur
Joel Schumacher
Acteur
Cate Blanchett
Scenarist
Carol Doyle
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Touchstone Home Video, 2004
1 dvd-video
Oorspr. opname
2003
Speelduur
94 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden, Frans, Spaans, Zweeds, Noors, Fins, Deens, IJslands
EAN
8711875969478

Besprekingen

Iers-Britse coproductie uit 2003 van regisseur Joel Schumacher (Phone booth), geproduceerd door Jerry Bruckheimer (Pearl Harbour, Pirates of the Caribbean), met Cate Blanchett. Gebaseerd op ware gebeurtenissen. Midden jaren 90 in Dublin heerst er een ware drugsoorlog. Een paar machtige drugsbaronnen strijden om de macht en veel jonge mensen zijn aan drugs verslaafd. Veronica Guerin is een journaliste bij The Sunday Indenpendent die een onderzoek doet naar deze drugshandel en daarmee vele vijanden maakt. Ze moet haar verantwoordelijkheid ten opzichte van haar lezers en het land afwegen tegen de belangen van haar gezin. Door haar enorme inspanningen, waarmee ze Ierland voorgoed veranderde, werd ze een nationale volksheldin. Jann Ruyters (Trouw 11-9-'03) : 'Als thriller is de film beslist onderhoudend, en Blanchett houdt de aandacht gemakkelijk vast, maar waarom Guerin haar eigen leven en dat van haar zo leuke gezin op het spel zette, wordt in de haast niet duidelijk.' Bevat als extra 'T…Lees verder

Over Joel Schumacher

Joel Schumacher (New York, 29 augustus 1939 - aldaar, 22 juni 2020) was een Amerikaans filmregisseur, scenarioschrijver en producent.

Filmografie

  • 2011 - Trespass
  • 2010 - Twelve
  • 2008 - Blood Creek
  • 2007 - The Number 23
  • 2004 - The Phantom of the Opera
  • 2003 - Veronica Guerin
  • 2002 - Phone Booth
  • 2002 - Bad Company
  • 2000 - Tigerland
  • 1999 - Flawless
  • 1999 - 8MM
  • 1997 - Batman & Robin
  • 1996 - A Time to Kill
  • 1995 - Batman Forever
  • 1994 - The Client
  • 1993 - Falling Down
  • 1991 - Dying Young
  • 1990 - Flatliners
  • 1989 - Cousins
  • 1987 - The Lost Boys
  • 1985 - St. Elmo's Fire
  • 1983 - D.C. Cab
  • 1981 - Th…Lees verder op Wikipedia