Boek
Nederlands

Chaos : psycho-horror

Johan Deseyn (auteur)
+1
Chaos : psycho-horror
×
Chaos : psycho-horror Chaos : psycho-horror

Chaos : psycho-horror

Wanneer een privédetective op het schiereiland New Cambridge een rijke man moet opsporen, komt hij terecht in een archetypische strijd tussen Goed en Kwaad.
Titel
Chaos : psycho-horror
Auteur
Johan Deseyn
Taal
Nederlands
Uitgever
Westerlo: Kramat, 2008
462 p.
ISBN
9789079552009

Besprekingen

Chaos is het tiende boek van Johan Deseyn. Het is een lijvige, 462 bladzijden tellende 'psycho horror', waarin het schiereiland New Cambridge voor de kust van South Carolina in de USA, wordt opgeschrikt door rondslingerende lichaamsdelen. Detective Donovan Bendman heeft van de rijke en zeer sexy Melanie Konnell opdracht gekregen haar vermiste broer op te sporen, en de lezer volgt de bezigheden van de seriemoordenaar Tombaugh en de schoolassistente Arisa Santangelo, de goedheid zelve. Op bladzijde 39 duikt het Duistere wezen Canthanuan op, afkomstig uit de hel. Het begint een strijd tussen Goed en Kwaad op het Amerikaanse decor , waarbij de menselijke personages uiteraard een doorslaggevende rol spelen.

Deseyn weet de verschillende verhaallijnen netjes tot ontknopingen te weven, op een wijze die de vergelijking met Stephen King begrijpelijk maakt. Bij die ontknopingen wordt echter ook het verschil met King zichtbaar, want Deseyn is daarbij minder subtiel in zijn horror, d…Lees verder
Wanneer privédetective Donovan Bendman op het schiereiland New Cambridge de rijke John Konnell moet opsporen, komt hij terecht in een archetypische strijd tussen Goed en Kwaad, waarna na veel strijd wordt vastgesteld dat 'liefde alles overwint'. Dit is de negende roman van de Vlaamse auteur (1959). Hij vermengt graag genres en ook in deze roman pendelt hij tussen horror, detective en fantasy. De plot is rechtlijnig en de stijl is hier en daar slordig, voor de rest niet opmerkelijk. De aardse en onaardse gezanten van Goed en Kwaad komen soms wat potsierlijk over. Voor weinig eisende liefhebbers van romans die flirten met verschillende genres. Paperback met kleine druk.

Over Johan Deseyn

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Kris van der Sande

Johan Deseyn (Kortrijk, 12 oktober 1959) is een Vlaams schrijver. Deseyn schrijft (psycho)horror.

Hij kreeg de aanmoedigingsprijs als beginnende auteur tijdens de Europese SF Conventie, EUROCON 1990 in Fayenne én in 1991 tijdens eenzelfde conventie CRACON te Krakau (Polen). Westhaven haalde de 'long list' voor de prijsuitreiking van de Diamanten Kogel in 2003. Westhaven bezorgde hem de cultuurtrofee van de gemeente Deerlijk in 2003. Anderwereld werd in 2005 door Humo verkozen om deel te nemen in de leesactie Zomer Van het Spannende Boek. Anderwereld werd genomineerd voor de Gouden Strop 2006. Yellowmoon werd genomineerd voor de Hercule Poirotprijs 2007. Daemonium werd genomineerd voor de cultuurtrofee van de gemeente Deerlijk in 2011. Deal? werd genomineerd voor de cultuurtrofee van de gemeente Deerlijk in 2018. Cargo werd genomineerd voor de cultuurtrofee van de gemeente Deerlijk in 2020.

Meerdere van z…Lees verder op Wikipedia