Boek
Nederlands

Ik ben Luc, componist : Luc Brewaeys, zijn werk en leven

Johan Huys (auteur)
+1
Ik ben Luc, componist : Luc Brewaeys, zijn werk en leven
×
Ik ben Luc, componist : Luc Brewaeys, zijn werk en leven Ik ben Luc, componist : Luc Brewaeys, zijn werk en leven

Ik ben Luc, componist : Luc Brewaeys, zijn werk en leven

Hij was componist, pianist, dirigent, muziekregisseur, pedagoog en een onverbeterlijke moppentapper. Hij hield van whisky, sigaren en gezellig tafelen. Hij kende maar liefst acht talen, was gehuwd en liefhebbende vader van twee dochters. Hij vond dat muziek wiskunde was, hield niet van Mozart, Schubert en Shostakovich, maar vond Beethoven het grootste muzikale genie aller tijden.

Luc Brew

Titel
Ik ben Luc, componist : Luc Brewaeys, zijn werk en leven
Auteur
Johan Huys 1942-
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2023
413 p. : ill.
ISBN
9789464759365 (hardback)

Over Johan Huys

Johan Huys (Gent, 23 april 1942) is een muziekpedagoog, organist, klavecinist en pianofortespeler.

Opleiding

Huys studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Gent. In 1962 behaalde hij er eerste prijzen voor piano, muziekgeschiedenis en kamermuziek, en in 1964 een eerste prijs orgel. In 1969 behaalde hij samen met leden van het Parnassus-ensemble (onder wie Paul Dombrecht) aan het Koninklijk Conservatorium Brussel het Hoger Diploma Kamermuziek (klas Arie Van Lysebeth) met de grootste onderscheiding.

Muziekuitvoerder

Omwille van zijn belangstelling voor oude muziek (vooral 17e en 18e eeuw) werd hij vanaf 1966 clavecinist van het Parnassus-ensemble (met Oswald Van Olmen, blokfluit; Paul Dombrecht, barokhobo; Barthold Kuijken, traverso en Richte van der Meer, cello) dat een decennium lang een rol speelde op de Europese barokscène. In de volgende jaren trad hij op als klavecinist e…Lees verder op Wikipedia