Boek
Nederlands

Imagine

John Lennon (auteur), Jean Jullien (illustrator), Yoko Ono (inleider)
Stel je voor...een wereld van vrede. Een vredesduif vliegt over de wereld om een boodschap van liefde en vriendschap te verspreiden. Prentenboek met kleurrijke illustraties met de liedtekst van Imagine van John Lennon in het Engels en het Nederlands. Vanaf ca. 6 t/m 11 jaar.
Onderwerp
Oorlog en vrede
Titel
Imagine
Auteur
John Lennon 1940-1980
Illustrator
Jean Jullien
Inleider
Yoko Ono 1933-
Vertaler
Ted van Lieshout
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2017
[32] p. : ill.
ISBN
9789025873011 (hardback)

Besprekingen

In samenwerking met Amnesty International verscheen dit vrij grote prentenboek met de beroemde tekst van John Lennon, geïllustreerd door Jean Jullien. De paginagrote illustraties, waarin een vredesduif de wereld over vliegt om een boodschap van liefde en vriendschap te verspreiden, staan in grote kleurrijke vlakken met dikomlijnde figuren. Ze tonen mooi de kracht van samenwerking en naastenliefde en refereren aan recente aanslagen in de Westerse wereld. Soms sluiten de illustraties minder goed aan bij de tekst. Zowel de originele Engelse liedtekst als de Nederlandse vertaling is opgenomen; elke illustratie verbeeldt twee liedregels. Dik gedrukt staan de Engelse regels; kleiner en onder aan de pagina’s staat de Nederlandse vertaling. De prachtige Nederlandse vertaling van Ted van Lieshout – geprezen onder meer om zijn gedichten voor kinderen – staat in kleine letters daaronder. Een mooie uitgave die in roerige tijden hoop kan bieden. Bevat een voorwoord van Yoko Ono Lennon en een nawoo…Lees verder

Over John Lennon

CC BY 2.5 - Foto van/door Roy Kerwood

John Winston Ono Lennon MBE (geboren als John Winston Lennon), (Liverpool, 9 oktober 1940 – New York, 8 december 1980) was een Engels popmusicus, vredesactivist en oprichter van de Liverpoolse groep The Quarrymen, die na enkele wijzigingen in de bezetting evolueerde tot The Beatles. Samen met Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr had Lennon met deze groep een belangrijke rol in de popmuziek.

Nog voor het einde van The Beatles richtte Lennon samen met zijn tweede vrouw Yoko Ono de Plastic Ono Band op en werd een van de belangrijkste gezichten van de hippiebeweging. Behalve door zijn muzikale bijdragen werd Lennon ook bekend door zijn politieke en levensbeschouwelijke stellingname als vredesactivist en vrijdenker, in zijn muziek zowel als lid van The Beatles, met de Plastic Ono Band als solo-artiest: met name met de nummers Give Peace a Chance, Power to the People, Happy Xmas (War is over) en Imagine.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek