Boek
Nederlands

Dag juf!

Jolanda Horsten (auteur), Eefje Kuijl (illustrator)
Titel
Dag juf!
Auteur
Jolanda Horsten
Illustrator
Eefje Kuijl
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2013
[15] p. : ill.
ISBN
9789048713936 (hardback)

Besprekingen

Kaat en Mik zijn bij juf Saar in de klas. Puk, de kat van juf Saar is er ook. Morgen begint de vakantie en gaat juf Saar naar zee, net als Kaat. Puk kan niet mee naar zee. Weet je wat? Mik neemt Puk mee naar het bos. Zo heeft iedereen een fijne vakantie! In dit deeltje uit de reeks ‘Hee, ik lees!’* spat het plezier wederom van de pagina’s af. Het is de auteur gelukt om met een klein aantal klankzuivere woorden een prachtig verhaal (dialoog) te maken op leesniveau AVI-Start. De verhaaltekst wordt steeds door een van de hoofdpersonen (Kaat, Mik, juf Saar en Puk de kat) in een tekstballon ‘verteld’, en is gedrukt in een groot lettertype, met een prettige witspiegel. De prenten zijn prachtig en verduidelijken en ondersteunen de tekst. Iedere pagina is een collageachtig kunstwerkje waarin foto’s uit de werkelijkheid en tekeningen ‘gemixt’ zijn. Ook al is het verhaal wat ongeloofwaardig en spreekt de uitgeverij van ‘kleuterlezen’, voor alle beginnende lezers is dit boekje een aanrader! Want…Lees verder

Over Jolanda Horsten

Jolanda Horsten (Tilburg, 20 januari 1967) is een Nederlands kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Horsten werd geboren in Tilburg. Ze volgde een opleiding Communicatie aan de heao en ging daarna na de KUB in Tilburg waar zij taal- en literatuurwetenschap studeerde.

Horsten was aanvankelijk werkzaam als eindredacteur voor de NOS-Teletekst. en later bij Endemol. Zo werkte ze als redacteur voor de tv-series Koffietijd, De 5 Uur Show, Koken met Sterren en later als scriptschrijver voor de televisieprogramma’s Ook dat nog! en De Sprookjesboom. In 2000 ging ze werken als communicatie-adviseur bij het adviesbureau "&Samhoud" in Utrecht. Hier schreef zij freelance teksten voor Ook dat nog! en de Efteling. In 2004 richtte zij in Tilburg haar eigen tekst- en communicatiebureau "T’overtekst & Zo" op.

Carrière<…Lees verder op Wikipedia