Boek
Nederlands

Kit en Kaat en de taart voor oma

Jolanda Horsten (auteur), Hélène Jorna (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Oma werkt al 25 jaar bij een huis voor warrige mensen. Daarom geeft ze een feestje op haar werk. Kit en Kaat mogen een taart bakken. Maar Kit en Kaat willen veel meer doen! AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Bakken, Feesten
Leesniveau
AVI 4, AVI M4
Titel
Kit en Kaat en de taart voor oma
Auteur
Jolanda Horsten
Illustrator
Hélène Jorna
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2017
59 p. : ill.
ISBN
9789048731619 (hardback)

Besprekingen

Kit en Kaat zijn vriendinnen en dol op bakken. De oma van Kaat werkt 25 jaar bij De Tijd, een huis voor warrige mensen. Reden voor een feest. Oma vraag aan Kit en Kaat of ze voor een klein feest een taart willen bakken. Kit en Kaat willen als verrassing voor oma juist een groot feest voor iedereen van De Tijd , maar hoe bak je in één dag taarten voor 135 personen? Eerste leesboekje uit de serie over de 'baklustige' Kit en Kaat. Geschreven in makkelijke taal, met een eenvoudige verhaallijn en korte hoofdstukjes. Elke zin begint op een nieuwe regel. Gedrukt in een schreefloos lettertype; brede marges. De vele gekleurde illustraties passen bij de verhaalsfeer. Bevat recepten voor het maken van kletskoppen en cupcakes. Voor in het boek worden de hoofdpersonen voorgesteld. Achterin staat informatie over de makers van het boek en tips voor een boekbespreking. Aantrekkelijk gekleurd, stevig omslag. Tegelijkertijd verscheen 'Kit en Kaat en de bruidstaart'* en eerder 'Kit en Kaat en de verbode…Lees verder

Over Jolanda Horsten

Jolanda Horsten (Tilburg, 20 januari 1967) is een Nederlands kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Horsten werd geboren in Tilburg. Ze volgde een opleiding Communicatie aan de heao en ging daarna na de KUB in Tilburg waar zij taal- en literatuurwetenschap studeerde.

Horsten was aanvankelijk werkzaam als eindredacteur voor de NOS-Teletekst. en later bij Endemol. Zo werkte ze als redacteur voor de tv-series Koffietijd, De 5 Uur Show, Koken met Sterren en later als scriptschrijver voor de televisieprogramma’s Ook dat nog! en De Sprookjesboom. In 2000 ging ze werken als communicatie-adviseur bij het adviesbureau "&Samhoud" in Utrecht. Hier schreef zij freelance teksten voor Ook dat nog! en de Efteling. In 2004 richtte zij in Tilburg haar eigen tekst- en communicatiebureau "T’overtekst & Zo" op.

Carrière<…Lees verder op Wikipedia