Julie merkt al gauw dat R anders is, nadat hij haar van de andere zombies heeft gered
Onderwerp
Zombies
Taal
Engels
Uitgever
Belga Home Video, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
94 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5412370820600

Besprekingen

Een horrorkomedie van Jonathan Levine (50/50) naar het boek van Isaac Marion (vertaald als 'Mr. Zombie'*). 'R.' is een jonge zombie (ondode) die zich nog vaag herinnert dat hij vroeger leefde en dat zijn voornaam met een R begon. Hij woont samen met soortgenoten en skeletten op een verlaten vliegveld. De beschaafde wereld is na een serie rampen ten onder gegaan en de weinige overlevende mensen wonen in zwaar bewaakte enclaves. Wanneer R tijdens een jacht op mensen de hersens van een jongen opeet, ontwikkelt hij gevoelens voor diens vriendinnetje Julie. In de hoofdrollen spelen Nicholas Hoult (Jack the giant slayer), Teresa Palmer en John Malkovich. Floortje Smit (Volkskrant 25-4-'13) geeft 3 (van 5) sterren: '(...) Het loopt niet uit op het krankzinnige avontuur dat de premisse belooft, maar dankzij slimme vondsten, leuke knipogen en prettig acteerwerk is dit wel een lieve, inventieve Romeo-en-Julia-variant die ook nog iets nieuws weet toe te voegen aan de eindeloze stroom zombievaria…Lees verder

Over Jonathan Levine

Jonathan A. Levine (New York, 18 juni 1976) is een Amerikaans filmregisseur en scenarioschrijver.

Leven

Jonathan Levine liep lager onderwijs in de St. Bernard's School in New York. Hij behaalde de graad van Bachelor of Arts aan Brown University en Master of Arts aan de American Film Institute.

Levine won de publieksprijs op het 2008 Sundance Film Festival voor zijn film The Wackness. In januari 2010, werd aangekondigd dat hij een project zou regisseren getiteld Warm Bodies. Het is gebaseerd op een gelijknamige roman van schrijver Isaac Marion.

Filmografie

  • All the Boys Love Mandy Lane (2006)
  • The Wackness (2008)
  • 50/50 (2011)
  • Warm Bodies (2013)
  • The Night Before (2015)
  • Snatched (2017)
  • Long Shot (2019)