E-boek
Nederlands

Fidelio leeft nog

Een grote aanslag op het vrije woord: twee gemaskerde mannen dringen de redactie van het satirische programma Fidelio binnen en schieten alle veertien redactieleden dood. Er is maar één overlevende: Fidelio zelf, de presentator.Het land is in diepe rouw en Fidelio ook, maar hij besluit om toch nog een uitzending te maken. Alleen. Dat moet, want anders winnen de terrori

Onderwerp
Media, Geweld
Titel
Fidelio leeft nog
Auteur
Jonathan van het Reve
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Das Mag Uitgeverij B.V., 2022
1 digitaal bestand
ISBN
9789493248427
CloudLibrary
aeyc6a89

Andere formaten:

Over Jonathan van het Reve

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jan Zandbergen

Jonathan van het Reve (Amsterdam, 14 november 1983) is een Nederlands schrijver.

Levensloop

Jonathan van het Reve is een zoon van David van het Reve en Ileen Montijn. Zijn grootvader was de auteur en slavist Karel van het Reve; de schrijver Gerard Reve was dus zijn oudoom. Zijn overgrootvader was (via zijn moeders moeder Marijke Hoek) de dichter Derk Hoek.

Van het Reve volgde een basisschool te Abcoude en doorliep tussen 1995 en 2001 het Vossius Gymnasium. Hij studeerde tussen 2001 en 2006 aan de Universiteit van Amsterdam, maar rondde drie studies (wiskunde, natuurkunde en geschiedenis) niet af. Hij werkte tijdens het schrijven van zijn eerste boek tegelijk als kok. In 2007 debuteerde hij met de korte roman De boot en het meisje, uitgegeven door Nijgh & Van Ditmar. Ook publiceerde hij verhalen in verschillende tijdschriften.

Van 2008 tot 2012 was hij columnist bij Het Parool en van 2009 tot 2011…Lees verder op Wikipedia