Boek
Nederlands

Zeg maar dag tegen mammie : hij wist hoe hij haar moest treffen

Ook verschenen als Stil bedrog

Joy Fielding (auteur), Erica Feberwee (vertaler)
+1
Zeg maar dag tegen mammie : hij wist hoe hij haar moest treffen
×
Zeg maar dag tegen mammie : hij wist hoe hij haar moest treffen Zeg maar dag tegen mammie : hij wist hoe hij haar moest treffen

Zeg maar dag tegen mammie : hij wist hoe hij haar moest treffen

Ook verschenen als Stil bedrog

Genre:
Een vrouw wordt door haar dominerende echtgenoot zozeer onderdrukt dat ze uit zelfbehoud echtscheiding aanvraagt, waarna ze een lange, zware strijd om haar kinderen moet voeren.
Titel
Zeg maar dag tegen mammie : hij wist hoe hij haar moest treffen
Ook verschenen als
Stil bedrog
Auteur
Joy Fielding
Vertaler
Erica Feberwee
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Kiss mommy goodbye
Editie
5de herziene dr.
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2015
347 p.
ISBN
9789022575222 (paperback)

Besprekingen

Donna heeft in Victor de man van haar dromen ontmoet en dat leidt al snel tot een huwelijk, waaruit al vlug een eerste kind geboren wordt. Maar dan gaat het stilaan verkeerd. Victor wil zich overal mee bemoeien, is verschrikkelijk eigenwijs en autoritair en lokt bij het minste voorval eindeloze discussies uit, die hij ook nog wil winnen. Als hij haar op een nacht ook nog verkracht, is voor Donna de maat vol. Ze gaat haast ten onder aan de haar opgedrongen zwangerschap, tot ze Mel ontmoet, een begrijpende en hulpzame dokter. Mede op zijn aansporen vraagt ze echtscheiding aan, waarbij haar uiteindelijk het hoederecht over de kinderen wordt gegeven. Victor schijnt zich in zijn lot te schikken, tot hij na een bezoek verdwijnt met de kinderen. Voor Donna, en voor Mel, met wie ze inmiddels samenwoont, breekt een tijd aan vol angst en verdriet. Toch komt ze uiteindelijk de kinderen op het spoor en kan ze hen weer mee naar huis nemen.

Dit verhaal leest bijzonder vlot omdat het zo leven…Lees verder
Na jarenlang onderling getreiter besluit Donna van Victor te scheiden. Voor de rechtbank ontspint zich een verbeten gevecht om de kinderen. Hoewel Victor zijn best doet Donna af te schilderen als labiel en gestoord, krijgt zij beide kinderen toegewezen. Alles blijkt beter te gaan; Donna krijgt een relatie met een andere man en Victor lijkt zich met de situatie verzoend te hebben en haalt ieder weekend de kinderen op. Maar dan volgt er het weekend waarin hij de kinderen niet terugbrengt en begint Donna een hopeloze speurtocht naar haar kinderen. Indringend geschreven roman waarin de verhouding tussen de echtelieden en de manier waarop buitenstaanders hun huwelijk bekijken erg goed is weergegeven. Knappe karaktertekening.