Boek
Nederlands

De eilandenruzie

Jozua Douglas (auteur)

De eilandenruzie

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president Pablo Fernando van Costa Banana, beleven een nieuw avontuur. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Extra onderwerp
humor
Titel
De eilandenruzie
Auteur
Jozua Douglas
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Stichting CPNB, [2018]
Aantekening
grootlettereditie
ISBN
9789059654563

Besprekingen

‘De eilandenruzie’ is het Kinderboekenweekgeschenk 2018, geschreven door Jozua Douglas. Jozua begon met het schrijven van poëzie. Sinds 2009 schrijft hij alleen nog kinderboeken en is daarmee zeer succesvol. Hij is vooral bekend van zijn boeken 'De verschrikkelijke badmeester' (Hotze de Roosprijs), 'De vreselijke tweeling' en de serie 'Costa Banana' over Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president Pablo Fernando. Dit kinderboekenweekgeschenk is een nieuw avontuur van deze kinderen. Hij won twee keer de Pluim van de Senaat van de Kinderjury. Het boek sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2018: Vriendschap met als motto: Kom erbij! Vanaf ca. 8 jaar.

Over Jozua Douglas

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Maike Douglas

Jozua Douglas (Eenrum, 1977) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Biografie

Jozua Douglas is geboren in Groningen (1977). Hij debuteerde als dichter op het 32e Poetry International festival in 2001. In 2009 verscheen zijn prentenboek De Kusjeskrokodil en andere lieve nachtbeesten'. Loes Riphagen verzorgde de illustraties. In 2012 debuteerde hij met het jeugdboek De verschrikkelijke badmeester, waarvoor hij de Hotze de Roosprijs ontving. Met De gruwelijke generaal (2015) en De ongelooflijke Ravi Ravioli (2016) won hij de Pluim van de Kinderjury. Eind 2017 werd Douglas door de CPNB gevraagd het Kinderboekenweekgeschenk, De Eilandenruzie, voor 2018 te schrijven.

Douglas is de broer van kunstschilder Daniel Douglas. Hij woont en werkt in Wijk bij Duurstede.

Bibliografie