Boek
Nederlands

De grootste, de gevaarlijkste en andere bijzondere dieren

Jozua Douglas (auteur), Loes Riphagen (illustrator)
+1
De grootste, de gevaarlijkste en andere bijzondere dieren
×
De grootste, de gevaarlijkste en andere bijzondere dieren De grootste, de gevaarlijkste en andere bijzondere dieren

De grootste, de gevaarlijkste en andere bijzondere dieren

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Wat is het grootste, kleinste, snelste, sloomste, gekste en gevaarlijkste dier? Prentenboek met informatie over bijzondere dieren en hun eigenschappen, een liedje, een versje, opdrachten en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar; zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
De grootste, de gevaarlijkste en andere bijzondere dieren
Auteur
Jozua Douglas
Illustrator
Loes Riphagen
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2011
[28] p. : ill.
ISBN
9789044813319 (hardback)

Besprekingen

Dit beestenboek, in de informatieve reeks 'Willewete' voor oudere kleuters, biedt een prettige kennismaking. De korte stukjes tekst vertellen in een heldere taal over snelle, slome, gekke, schattige, gevaarlijke, grote en kleine dieren én hun eigenschappen. Deze worden beeldend verwoord, zodat ook jonge kinderen zich er iets bij kunnen voorstellen. De langste slang ter wereld is bijvoorbeeld langer dan vijftien kinderen die achter elkaar op de grond liggen, en een volwassen olifant is zwaarder dan vijfenzestig papa’s op een hoop. Dat kan tellen!
De prenten zijn paginagroot. In sprankelende, mooi gecombineerde kleuren ontdekken we de walvis in een sfeervolle onderwaterwereld, waarna de olifant de slang tegen het lijf loopt in het prachtig groen van het oerwoud. De illustraties zijn herkenbaar, en door de humoristische inslag niet helemaal waarheidsgetrouw. Ze zullen jong en oud echter aanspreken door hun ongedwongen karakter en het kleurenpalet. De tekst nodigt de kinderen uit to…Lees verder
Kijk- en leesboek over bijzondere dieren, bijvoorbeeld over het langste dier en de hoogste springer. De vrolijk gekleurde tekeningen in aquarel/potlood zijn over de dubbele bladzijde verdeeld en laten veel grappige details zien. Het boek heeft enkele uitklapbare bladzijden. De begeleidende tekst met informatie in blokjes en rondjes is gemakkelijk leesbaar en onderhoudend van toon met veel 'wist je dat'-weetjes. Levendig en enthousiast gebrachte informatie in een zoveelste boek over dieren. Het onderscheidt zich in het totaalplaatje: een aantrekkelijk en eenvoudig boek over aparte en doodgewone dieren, gelardeerd met grapjes en ook humoristische woordspelingen. Maakt deel uit van de informatieve serie 'Willewete'* in de categorie 'natuur, wow-dieren'. Een fraai geïllustreerde uitgave die goed gebruikt kan worden bij spreekbeurten en werkstukjes in het basisonderwijs. Een mooi kijkboek en ook leerzaam voor jongere kinderen vanaf ca. 4 jaar en voor kinderen vanaf ca. 7 jaar een boek met …Lees verder

Over Jozua Douglas

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Maike Douglas

Jozua Douglas (Eenrum, 1977) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Zijn bekendste serie is Costa Banana.

Biografie

Jozua Douglas is geboren in Groningen (1977). Hij debuteerde als dichter op het 32e Poetry International festival in 2001. In 2009 verscheen zijn prentenboek De Kusjeskrokodil en andere lieve nachtbeesten'. Loes Riphagen verzorgde de illustraties. In 2012 debuteerde hij met het jeugdboek De verschrikkelijke badmeester, waarvoor hij de Hotze de Roosprijs ontving. Met De gruwelijke generaal (2015) en De ongelooflijke Ravi Ravioli (2016) won hij de Pluim van de Kinderjury. Eind 2017 werd Douglas door de CPNB gevraagd het Kinderboekenweekgeschenk, De Eilandenruzie, voor 2018 te schrijven.

Douglas is de broer van kunstschilder Daniel Douglas. Hij woont en werkt in Wijk bij Duurstede.

Bibliografie

Suggesties