Strip
Nederlands

Het verloren legioen

Karel Biddeloo (auteur), Willy Vandersteen (auteur)
+1
Het verloren legioen
×
Het verloren legioen Het verloren legioen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar

De Rode Ridder verkent de bergwouden van een hoogvlakte in het zuiden........ Een witharige oude man staat te kijken hoe hij tussen de rotsen nadert. Aan de middelvinger van zijn rechterhand draagt de oude man een zonderlinge gouden ring. Plots ziet Johan dat de oude man wordt aangevallen door een kolossale beer. Johan grijpt in en red de man van de dood. De oude man, Orozam, verleent Johan ond

Extra onderwerp
AVV, HIV, Stripverhaal, avontuur
Titel
Het verloren legioen
Auteur
Karel Biddeloo Willy Vandersteen
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2011
[34] p. : ill.
ISBN
9789002150128 (paperback)

Over Karel Biddeloo

Karel Biddeloo (Wuustwezel, 17 augustus 1943 – Gooreind, 7 juni 2004) was een Belgisch striptekenaar, vooral bekend van de reeks De Rode Ridder, die hij eind jaren 60 van Willy Vandersteen overnam.

Biografie

Jonge jaren

Biddeloo volgde een opleiding aan het Instituut voor Sierkunsten en Ambachten te Antwerpen. Na zijn militaire dienst werkte hij als reclametekenaar voor een grootwarenhuis.

In 1966 kwam Biddeloo in dienst bij Studio Vandersteen, eerst als potloodtekenaar voor de serie Bessy en vervolgens werkte hij als inkter in de studio in Kalmthout aan de series Biggles en Karl May. Ook werkte hij mee aan de serie Safari.

De Rode Ridder

Maar Biddeloo werd vooral bekend als de nieuwe tekenaar van de reeks De Rode Ridder. Het eerste verhaal waarvan hij de schetsen mocht uitwerken en inkt zetten was De wilde jacht (album …Lees verder op Wikipedia

Suggesties