Boek
Engels

Pretty girls

Karin Slaughter (auteur)

Pretty girls

Karin Slaughter (auteur)
Genre:
De vrouw van wie de man is doodgestoken, ontdekt dat hij liefhebber van snuff movies was; samen met haar zus probeert ze erachter te komen of hij degene was die op video vrouwen doodmartelde.
Titel
Pretty girls
Auteur
Karin Slaughter
Taal
Engels
Uitgever
London: Century, 2015
535 p.
ISBN
9781780893563 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Na de spoorloze verdwijning van Claire’s oudste zus Julia, valt het gezin langzaam uit elkaar. Haar vader kan zich er niet bij neerleggen en pleegt zelfmoord. Het verdriet en de vraagtekens blijven. Twintig jaar later denkt Claire nog vaak aan de nooit opgeloste zaak, zeker als er in de stad weer een blond meisje van negentien jaar verdwijnt. Dan overlijdt haar man Paul Scott tijdens een geweldadige overval. Bij het opruimen van zijn administratie stuit Claire op vreemde, verontrustende berichten en filmpjes op zijn computer. Dan ontmoet ze haar andere zus Lydia weer. Lydia heeft altijd beweerd dat Paul haar negentien jaar geleden verkracht heeft. Claire koos toen de kant van haar echtgenoot en wilde Lydia nooit meer zien. Heeft ze zich misschien vreselijk vergist? 'Pretty Girls' van Karen Slaughter (1971) leest als een trein. Snelheid, luguber beschreven misdaden en liefde van een familie. De wraakgevoelens van de karakters slepen je mee en zorgen voor een spannend einde. Nu eens nie…Lees verder

Over Karin Slaughter

CC BY-SA 3.0 de - Foto van/door Alison Rosa, Karin Slaughter

Karin Slaughter (Atlanta (Georgia), 6 januari 1971) is een Amerikaanse thrillerschrijfster, bekend van de Grant County-serie.

Karin Slaughter is geboren in een klein stadje in Georgia en woont tegenwoordig in Atlanta. Ze is bekend door haar thrillers uit de Grant County-reeks, die ook wel de Sara Linton-reeks genoemd wordt. Sara Linton is kinderarts en raakt in de boeken verwikkeld in moordzaken. Naast de Grant County-reeks, heeft Karin Slaughter "Vervloekt geluk" samengesteld. In dit boek schrijven Amerikaanse, Engelse en Nederlandse auteurs een hoofdstuk aan de hand van een bedel van een bedelarmband, die als rode draad door het boek loopt. "Triptiek" en "Versplinterd" zijn thrillers die niet in de Grant County-reeks thuishoren, maar personages uit deze reeks komen wel voor in de boeken, deze reeks is bekend als de Atlanta-reeks of Will Trent-reeks of Sara Linton-reeks.

De filmrechten van de Will Trent-thrillers zijn verkocht aan de Zweedse filmmaatschappij Y…Lees verder op Wikipedia