Een vrouwelijke detective wordt van verlof teruggeroepen om te assisteren bij het onderzoek naar de dood van een levend begraven jonge vrouw die behoorde tot een sekte-achtige commune op een boerderij in Georgia.
Titel
Trouweloos
Auteur
Karin Slaughter
Vertaler
Ineke Lenting
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Faithless
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2012
463 p.
ISBN
9789023467687 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Trouweloos is de vijfde roman uit Karin Slaughters zogenaamde ‘Grant County’-reeks. Het boek verscheen oorspronkelijk in 2005 en is nu al aan zijn 29e druk toe. Het hoofdpersonage van deze thrillerreeks is Sara Linton, een pediater uit een klein stadje in het zuiden van de Verenigde Staten. Via haar vriend, commissaris Jeffrey Tolliver, raakt ze indirect betrokken bij de onderzoeken van het plaatselijke politiekorps. In het begin van Trouweloos ontdekken Jeffrey en Sara per toeval een houten kist die onder de aarde verborgen is. In de kist vinden ze het lijk van een jong meisje dat met cyanide vergiftigd werd. Jeffreys onderzoek voert naar de bizarre familie Ward die met hulp van een klein legertje van sociale misfits een grote sojaboerderij runt. Bovendien staat de familie aan het hoofd van een religieuze sekte die naar soberheid en eenvoud streeft. Hoewel het op het eerste gezicht is alsof het meisje omwille van haar rebelse gedrag in de kist opgesloten werd, brengen J…Lees verder
Inspecteur Jeffrey Tolliver en kinderarts Sara Linton ontdekken tijdens een wandeling een dood meisje dat levend begraven moet zijn. Het onderzoek leidt hen naar een godsdienstige gemeenschap waar ex-gevangenen en drugsverslaafden worden opgevangen. Dan ontdekt de politie dat in twee jaar tijd negen van deze bewoners stierven en dat op allen een levensverzekering was afgesloten. Het net om de daders sluit zich. Spannend deel in een reeks rond kinderarts Sara Linton waarin niet alleen de misdaad centraal staat, maar ook het dagelijks leven van Sara, haar vriend Jeffrey en agente Lena Adams. Juist dit aspect zorgt voor veel binding met het verhaal dat verder leest als een trein en tot het eind blijft boeien. Normale druk.

Over Karin Slaughter

CC BY-SA 3.0 de - Foto van/door Alison Rosa, Karin Slaughter

Karin Slaughter (Covington, 6 januari 1971) is een Amerikaanse thrillerschrijfster, bekend van de Grant County-serie.

Slaughter is geboren in een kleine stad in de Amerikaanse staat Georgia. Ze heeft 21 romans geschreven, die meer dan 40 miljoen keer zijn verkocht en zijn gepubliceerd in 120 landen. Haar eerste roman, Blindsighted (2001), werd gepubliceerd in 27 talen en stond op de shortlist van de Crime Writers' Association's Dagger Award voor "Best Thriller Debut" van 2001.

Slaughter won in 2015 de CWA Ian Fleming Steel Dagger-prijs voor haar roman Cop Town. Ze is vooral bekend geworden door haar thrillers uit de Grant County-reeks, die ook wel de Sara Linton-reeks wordt genoemd. Sara Linton is kinderarts en raakt in de boeken verwikkeld in moordzaken. Naast de Grant County-reeks heeft Karin Slaughter Vervloekt geluk samengesteld en de Atlanta-reeks, Will Trent-reeks of Sara Linton-reeks geschreven. In Vervloekt geluk schrijven Ame…Lees verder op Wikipedia