Luisterboek
Nederlands

Het muizenhuis luisterboek

Karina Schaapman (auteur), Dieuwertje Blok (verteller), Floor Minnaert (muziek)
Karina Schaapman bouwde een muizenhuis met meer dan honderd kamers. Luisterboek met korte avonturen over de twee muizen Sam en Julia.
Bevat
Sam & Julia
Sam & Julia in het theater
Onderwerp
Vriendschap
Extra onderwerp
LUI, prentenboeken, luisterboeken, muizen
Titel
Het muizenhuis luisterboek
Auteur
Karina Schaapman
Verteller
Dieuwertje Blok 1957-
Muziek
Floor Minnaert
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2013
1 cd
Speelduur
1 uur
ISBN
9789047613831

Besprekingen

Karina Schaapman was vroeger politica. Na een burn-out begon ze te knutselen. Het resultaat is een prachtig poppenhuis voor muizen, gemaakt van sinaasappeldozen en papier-maché. Schaapmans zin voor detail is verbluffend. Het muizenhuis bestaat uit wel meer dan honderd kamers, elke kamer met een eigen karakter. Het keukentje is aandoenlijk echt, de bakkerswinkel een streling voor het oog, het washok én het schuimongelukje verrassend echt. Hier en daar hangen minischilderijtjes. De muizen horen er gewoon thuis, zoveel is zeker.
Bij deze visuele verwennerij horen ook nog verhalen. Het eerste en het tweede boek over het muizenhuis zijn in dit luisterboek gebundeld. De verhaaltjes komen vaak niet veel verder dan een uitgebreide beschrijving van wat er op de foto’s te zien is. De tekst is mager, armetierig op papier gezet, met een overdreven aantal bijwoorden, storend manke zinnen en een totaal gebrek aan spanningsbogen. Ze gaan over de voddenboer, over tante die met haar gezin sjabba…Lees verder
Luisterboek met verhalen uit het eerste boek 'Het Muizenhuis – Sam & Julia'* en het tweede boek 'Het Muizenhuis – Sam en Julia in het theater'**, voorgelezen door Dieuwertje Blok. De muisjes Sam en Julia wonen in Het Muizenhuis. Julia woont er alleen met haar moeder en Sam met heel veel familieleden. De verlegen Sam en de durfal Julia vullen elkaar goed aan. Samen ontmoeten ze allerlei andere muizen in hun kleine wereld en beleven ze allerlei avonturen. De vaak korte voorleesverhaaltjes zijn eenvoudig en sfeervol. De poppenhuisfoto's die in de boeken een belangrijke rol spelen moet de luisteraar er zelf bij denken, maar de verhaaltjes zijn verrijkt met veel muziek (van Floor Minnaert) en met allerlei geluidseffecten waardoor het luisterboek op een hoorspel lijkt. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Karina Schaapman

Karina Content (schrijversnaam Karina Schaapman) (Leiden, 6 juni 1960) is een Nederlands politica en schrijfster. Ze publiceerde een boek over haar jeugd en een boek over een strijd die ze tegen de gemeente Amsterdam voerde over het onderwijsniveau van de school van haar kinderen. Namens de Partij van de Arbeid was ze van 2002 tot 2008 gemeenteraadslid in Amsterdam.

Content voerde tot 2007 de naam Karina Schaapman. Schaapman is de naam van haar eerdere partner en vader van haar kinderen. Sinds haar huwelijk met de Amsterdamse schilder Eli Content voert ze in het dagelijks leven diens achternaam en Schaapman als auteursnaam.

Levensloop

Content groeide op in Leiden. Vanaf haar negende jaar werd ze deels verzorgd door haar Nederlands-Indische moeder en deels door haar stiefvader Rob Roberti (echte naam Rob Grabbijn), die directeur en eigenaar was van Circus Roberti. Toen zij dertien jaar was kreeg haar moeder…Lees verder op Wikipedia