Boek
Nederlands
Titel
Van vlees en bloed
Auteur
Kathy Reichs
Vertaler
Karien Gommers Hanneke van Soest
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Flash and bones
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2011
271 p.
ISBN
9789022559307 (paperback)

Besprekingen

Deel uit een serie rond de Amerikaanse forensisch antropoloog Temperance Brennan. Vlak voor er een grote autorace plaatsvindt, wordt er op een vuilstortplaats nabij een NASCAR-circuit in North Carolina in een vat een lijk gevonden. NASCAR-monteur Wayne Gamble meldt zich bij Brennan met vermoedens dat het zijn zus Cindi zou kunnen zijn. In 1998 verdween de toen 17-jarige Cindi samen met haar vriend Cale spoorloos. Het lijk blijkt van een jonge man te zijn. Brennan verneemt verder van Gamble dat Cale omging met rechtsextremisten en dat de FBI de verdwijning van de jongeren onderzocht. Het politiedossier over de zaak is plotseling weg, meegenomen door de FBI, terwijl ook het vuilstortlijk is weggehaald. Brennan gaat, met hulp Galimore, een politieman die destijds de verdwijningszaak onderzocht en die een slechte reputatie heeft, zelf op onderzoek uit. Ze stuiten op een rechtse groepering, de Patriot Posse, en er vallen meer doden. Thriller in de ik-vorm, vlotte verteltrant, met vakjargon…Lees verder

Over Kathy Reichs

Kathleen Joan Toelle (Kathy) Reichs (Chicago, 7 juli 1948) is een Amerikaans forensisch antropologe en schrijfster van detectiveverhalen die zowel in Canada als in de Verenigde Staten woont en werkt. Haar eigen leven heeft veel overeenkomsten met dat van de heldin van haar thrillers, Temperance Brennan, die eveneens een forensisch antropologe is. En net als Brennan werkt Reichs zowel in North Carolina in het zuiden van de Verenigde Staten als in de Canadese stad Montreal. Reichs is daarnaast hoogleraar antropologie aan de Universiteit van North Carolina in Charlotte.

Over Temperance Brennan werd tussen 2005 en 2017 een succesvolle televisieserie uitgezonden genaamd Bones.

Boeken

Reichs schrijft zowel detectiveverhalen en jeugdboeken als wetenschappelijke boeken over antropologie en forensisch onderzoek.

Thrillers

De thrillers van Kathy Reichs bevatten een hoop wetenswaar…Lees verder op Wikipedia