Boek
Nederlands

De kunstminnaar

Katie Fforde (auteur)
Tijdens een kunstreis ontmoet een gedesillusioneerde fotografe een Ierse kunstschilder en besluit een galerie te openen om diens schilderijen tentoon te stellen.
Titel
De kunstminnaar
Auteur
Katie Fforde
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Artistic licence
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2021
248 p.
ISBN
9789022593516 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Thea runt een studentenhuis op haar eigen nonchalante maar gezellige manier. Haar rijke vriendin Molly nodigt haar uit om mee te gaan op een culturele vakantie in de Provence. Daar ontmoet Thea de kunstenaar Rory, die onder de indruk is van Thea en haar uitnodigt bij hem thuis. Thea weigert beleefd. Vlak voor haar terugkeer verneemt ze dat de studenten een puinhoop gemaakt hebben van haar huis. Ze besluit alsnog het aanbod van Rory aan te nemen en ze reist hem achterna. Thea is meteen weg van zijn prachtige schilderijen. Ze wil dat hij na al die jaren weer een tentoonstelling houdt. Rory vertelt haar waarom zijn eerste tentoonstelling een flop werd en hoe hij sindsdien denkt over critici. Thea hoopt er een week door te brengen zonder zorgen, maar de toestand van de hond en de komst van Molly en haar neef Ben zorgen voor heel wat tumult. Ben stelt voor een tentoonstelling te houden in Londen, maar de wachttijd is zo lang dat Rory besluit met zijn werken naar Amerika te trekken. Dat zin…Lees verder
Thea, een jonge Engelse hospita, heeft genoeg van de troep die de inwonende studenten maken en besluit daarom mee te gaan op een culturele vakantie in de Provence. Daar ontmoet ze een Ierse kunstenaar die ze later volgt naar Ierland. Ze raakt zeer onder de indruk van zijn kunstwerken, wat er toe leidt dat ze een kunstgalerie in de buurt van Londen opent om zo zijn werk te kunnen tentoonstellen. Een luchtige, wat chaotische roman, met soms ietwat gezochte humor.