Boek
Nederlands

In de tuin

Katy Couprie (auteur), Antonin Louchard (auteur)
+1
In de tuin
×
In de tuin In de tuin
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Met behulp van vele grafische technieken wordt op kunstzinnige wijze en associatief een kijkje gegeven op het thema 'tuin'. Vierkant prentenboek met kleuren- en zwartwitfoto's voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Natuur, Tuinen
Titel
In de tuin
Auteur
Katy Couprie Antonin Louchard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Au jardin
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2004
[190] p. : ill.
ISBN
90-209-5581-0

Besprekingen

Nadat Katy Couprie en Antonin Louchard zo succesvol bleken met hun eerste boekje Heel de wereld leek het logisch dat er ook een tweede (Grote ogen kleine buik) en nu dus een derde boek kwam. Terwijl het eerste boekje zowat alles rondom ons als onderwerp had, concentreerden de makers zich in het tweede boekje op voedsel en nu in het derde op alles wat we in en rond de tuin aantreffen. Net zoals in de voorgangers, maken de bedenkers ook in Heel de wereld gebruik van uiteenlopende media en technieken bij de weergave van hun ideeën. Die technieken worden achteraan ook weer netjes opgesomd, zodat we kunnen opzoeken of iets met behulp van gouache, pastel, inkt, houtsnede, foto enz. tot stand kwam. En ook in dit boek werd er in grote mate gewerkt met associaties en links tussen de verschillende prenten. Soms is het een voorwerp, of een bloem, een kleur of een vorm die als link tussen twee prenten fungeert. Dan zijn weer "knollen" de leidraad, dan weer "water". Maar ook e…Lees verder
In dit vierkant uitgevoerde boekje staat helemaal geen tekst, maar enkel paginavullende foto's en tekeningen die allemaal te maken hebben met het thema 'tuin'. Het zijn echter geen doorsnee afbeeldingen, maar stuk voor stuk aparte kijkplaatjes: een kunstig opgerolde tuinslang, uitvergrotingen van planten, (kinder)tekeningen, delen uit schilderijen, kabouters, de baby in de kool enzovoort, en dat alles in zowel kleur als zwart-wit. Iedere illustratie heeft een eigen verhaal en dat is de kracht van het boek: de doelgroep, van jong tot oud, kan hier keer op keer heerlijk in wegdromen, er zijn eigen verhaal omheen bouwen en er zijn fantasie op loslaten. Herkening is er voortdurend. Achterin het boek zijn twee pagina's opgenomen met de gebruikte illlustratietechnieken. Op de voorkaft van deze aparte uitgave ligt een getekende jongen te luieren met een echte margriet in zijn mond. Eerder verscheen van deze kunstnares in dezelfde opzet 'Heel de wereld'*. Vanaf ca. 4 jaar.