Boek
Nederlands

Heel de wereld

Katy Couprie (auteur), Antonin Louchard (auteur)
Met behulp van vele grafische technieken wordt op kunstzinnige wijze en associatief een kijk op de wereld gegeven. Vierkant prentenboek met kleuren- en zwartwitfoto's voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Zien
Titel
Heel de wereld
Auteur
Katy Couprie Antonin Louchard
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Tout un monde
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2001
[256] p. : ill.
Aantekening
Een IBBY silent book
ISBN
90-209-4578-5

Besprekingen

Nadat Katy Couprie en Antonin Louchard zo succesvol bleken met hun eerste boekje Heel de wereld leek het logisch dat er ook een tweede (Grote ogen kleine buik) en nu dus een derde boek kwam. Terwijl het eerste boekje zowat alles rondom ons als onderwerp had, concentreerden de makers zich in het tweede boekje op voedsel en nu in het derde op alles wat we in en rond de tuin aantreffen. Net zoals in de voorgangers, maken de bedenkers ook in Heel de wereld gebruik van uiteenlopende media en technieken bij de weergave van hun ideeën. Die technieken worden achteraan ook weer netjes opgesomd, zodat we kunnen opzoeken of iets met behulp van gouache, pastel, inkt, houtsnede, foto enz. tot stand kwam. En ook in dit boek werd er in grote mate gewerkt met associaties en links tussen de verschillende prenten. Soms is het een voorwerp, of een bloem, een kleur of een vorm die als link tussen twee prenten fungeert. Dan zijn weer "knollen" de leidraad, dan weer "water". Maar ook e…Lees verder
Dit vierkante, lijvige, creatieve, fantasievolle en associatieve fotoprentenboek biedt een zeer originele kijk op de wereld. Via allerlei grafische technieken worden er kleurrijke beelden getoond en associaties gemaakt. Al bladerend wandel je als lezer van de ene overgang in de andere. Zo is op een pagina een grazende speelgoedkoe in een echte wei te zien, op de volgende een grasvlakte en op de volgende een stoppelbaard van een man en daarna een cactus. Verder bladerend kom je bij een foto van een sneeuwpop, gevolgd door een illustratie van wortels en een pagina met konijnenoren. Achterin het boek zijn twee pagina’s opgenomen met de gebruikte illustratietechnieken. Kunstzinnige illustraties in diverse stijlen worden afgewisseld met kleuren- en zwartwitfoto’s. Sommige overgangen zullen jonge kinderen ontgaan. Het boek ontving in Frankrijk diverse prijzen. Het tekstloze prentenboek is geschikt voor kinderen vanaf ca. 4 jaar om onder begeleiding naar te kijken.