Boek
Nederlands

Afrekening

Kelley Armstrong (auteur), Sandra Van de Ven (vertaler)
+1
Afrekening
×
Afrekening Afrekening
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
De vijftienjarige Chloe kan geesten kan oproepen en doden opwekken. Samen met twee jongens en een heksenmeisje probeert ze uit handen te blijven van de zogenaamde Edison-groep, een bedrijf dat genetische experimenten uitvoert op jongeren met bovennatuurlijke krachten.
Titel
Afrekening
Auteur
Kelley Armstrong
Vertaler
Sandra Van de Ven
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The reckoning
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Full Moon, 2011
334 p.
ISBN
9789049501051 (paperback)

Besprekingen

Het minste wat je kunt zeggen van Kelley Armstrongs Afrekening, het derde deel van haar 'Dark Powers'-trilogie, is dat er vreemde figuren in meespelen: weerwolven, heksen, tovenaars, necromancers, zombies, transformaties en harige monsters duiken veelvuldig op, maar toch mist het boek elke vorm van spanning en wordt het na een tijdje zelfs langdradig. Alles begint met een bekend thema: een uit de hand gelopen wetenschappelijk experiment. Door gepruts aan de genen beschikken de hoofdpersonages over bovenmenselijke krachten. Daarom mogen ze niet zomaar vrij aan het maatschappelijke leven deelnemen. Ze worden vastgehouden in een geheim laboratorium waar gekke wetenschappers hen aan proeven kunnen onderwerpen. Het verhaal van dit derde deel begint na de vlucht van de hoofdpersonages, allen gemuteerde tieners. Ze zoeken een veilig onderkomen en moeten daarvoor enkele volwassenen in vertrouwen nemen. Maar het begint hen te dagen dat dat misschien geen goede keuze was. Op hun hoede vo…Lees verder
In dit derde en laatste deel van de trilogie 'Darkest Powers'* probeert de 15-jarige Chloe (ik-figuur), die geesten kan oproepen en doden opwekken, samen met twee jongens (een tovenaar en een aankomende weerwolf) en een hekserig meisje nog steeds uit handen te blijven van de zogenaamde Edison-groep, een bedrijf dat genetische experimenten uitvoert op jongeren met bovennatuurlijke krachten. In dit deel waar meer vaart in zit dan in het tweede deel wordt de achtervolging voortgezet, maar nu met de bedoeling de vluchtelingen te doden. De bloedstollende gebeurtenissen volgen elkaar in hoog tempo op, maar echt bijzonder is de in beklemmende stijl geschreven passage, waarin de jongen Derek langzaam verandert in een weerwolf. De schrijfster weet de vrouwelijke doelgroep aan zich te binden door dit horrorverhaal te doorweven met de liefdesperikelen van de hoofdpersonen. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Kelley Armstrong

Kelley Armstrong (Sudbury, Ontario, 14 december 1968) is een Canadees schrijfster van met name horror-, misdaad- en fantasyverhalen. Ze woont in Ontario (Canada) met haar man en drie kinderen. Ze is vooral bekend als de auteur van de internationale bestsellerserie Women of the Otherworld. Daarnaast heeft ze nog twee young-adult/ fantasy-trilogieën uitgebracht, genaamd Darkest Powers en Darkness Rising. De Darkest Powers trilogie bestaat uit de boeken Bezwering (The Summoning), Ontwaken (The Awakening) en Afrekening (The Reckoning). Darkness Rising bestaat uit de boeken Samenzwering (The Gathering), Roeping (The Calling) en Verrijzing (The Rising).