Dvd
Engels

High school musical 3 : senior year

Kenny Ortega (regisseur), David N. Lawrence (componist), Zac Efron (acteur)
+1
High school musical 3 : senior year
×
High school musical 3 : senior year High school musical 3 : senior year
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Troy en Gabriella zitten in hun laatste jaar op de high school en organiseren een afscheidsmusical
Onderwerp
Schoolleven
Titel
High school musical 3 : senior year
Regisseur
Kenny Ortega
Componist
David N. Lawrence
Acteur
Zac Efron 1987- Vanessa Hudgens Ashley Tisdale
Taal
Engels
Uitgever
Disney DVD, [jaar van uitgave niet vastgesteld]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2008
Speelduur
111 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden Walt Disney productie
EAN
8717418207793

Besprekingen

High school musical is een fenomeen. Na twee succesvolle televisiefilms kwam het derde deel uit in de bioscoop, toert de musical langs de theaters en wordt er gewerkt aan een vierde deel. De Disneyproductie onder regie van Kenny Ortega kent weer dezelfde hoofdrolspelers waaronder Zak Efron, Vanessa Hudgens en Lucas Grabeel. De tieners zitten in het laatste jaar van de highschool en denken na over hun toekomst, naar welke universiteit zullen ze gaan, hoe gaat het met hun relaties etc. Maar eerst voeren ze met de klas een musical op. Rianne van der Molen (Algemeen Dagblad 10-12-'08): 'Naast de spetterende shownummers zijn in dit derde deel vooral veel plakkerige liefdesduetten (...) te horen. (...) Dat resulteert in een paar weinig verrassende, sentimentele scènes. De rest van de tienermusical is minstens zo voorspelbaar en suikerzoet. Maar dankzij de sterke choreografieën, kekke showdecors en goede popliedjes blijft de productie een meer dan aanstekelijk schouwspel.' Bevat allerlei ext…Lees verder

Over Kenny Ortega

CC BY 2.0 - Foto van/door Abi Skipp

Kenny Ortega (18 april 1950) is een Amerikaans filmproducent, filmregisseur en choreograaf. Hij werkte onder andere samen met Michael Jackson en danser-choreograaf Gene Kelly.

Ortega maakte de film Dirty Dancing. Verder won hij prijzen voor zijn choreografie in clips van Madonna. Samen met Michael Jackson maakte hij de Dangerous World Tour in 1992-1993 en de History World Tour in 1996-1997. In 2009 was hij samen met Jackson de producent van de geplande This Is It-concertreeks in de O2 Arena in Londen. Door het plotselinge overlijden van Jackson op 25 juni 2009 werden de 50 al uitverkochte optredens afgelast. Ortega maakte met de beelden van de repetities die oorspronkelijk voor de privévideotheek van Jackson bedoeld waren de gelijknamige film This Is It. De film werd hoofdzakelijk opgenomen met Sony HD Handycams en is ook op blu-rayschijf uitgekomen, met extra filmbeelden van de opnamen voor de visualisaties van de show.

In 2019 …Lees verder op Wikipedia