Boek
Nederlands

Aude

+1
Aude
×
Aude Aude
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Wanneer de 16-jarige Aude in de middeleeuwen op zoek gaat naar een genezer voor haar zieke moeder, maakt ze een gevaarlijke tocht naar Marseille en krijgt te maken met de eerste heksenvervolging.
Titel
Aude / tekst en binnenill. Kristien Dieltiens
Auteur
Kristien Dieltiens
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2005
299 p. : ill.
Aantekening
Vervolg op : Olrac
ISBN
90-448-0378-6

Besprekingen

De 16-jarige Aude gaat in de middeleeuwen voor haar zieke moeder op zoek naar een genezer en vertrekt voor een moeilijke, gevaarlijke reis richting Marseille. Onafhankelijk van haar start Olrac zijn reis richting Marseille om de verdwijning van een magister te onderzoeken. De 6-jarige Margarita (die is uitgehuwelijkt aan Olrac) is er verantwoordelijk voor dat beiden elkaar ontmoeten. Aan het eind van het verhaal worden Aude en Olrac ervan beschuldigd heksen te zijn en krijgen ze te maken met de eerste heksenvervolging. Ze worden ternauwernood vrijgepleit waarna het mysterieuze verhaal een romantisch einde krijgt. De reisbeschrijvingen zijn boeiend en de vele dialogen geven het boek veel vaart. De spanning wordt soms hoog opgevoerd ((o.a. aanhouding van Aude door drie mannen die haar dode moeder ontheiligen). Moeilijke woorden worden onder aan de betreffende pagina verklaard. Het verhaal is verlevendigd met zestien zwartwitillustraties die bij de sfeer van het verhaal passen. Eerder v…Lees verder

Over Kristien Dieltiens

Kristien Dieltiens (Antwerpen, 27 september 1954) is een jeugdauteur. Ze werkte sinds 1974 met kinderen die de inspiratiebron zijn voor haar boeken. Ze gaf les in de Steinerschool van Brugge. Nu werkt ze voltijds als auteur en illustrator en geeft lezingen voor alle leeftijden. Veel van haar boeken zijn vertaald.

Haar eerste jeugdroman, getiteld Olrac, verscheen ook in Duitse vertaling en kreeg in 2002 de prijs van de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Over Dieltiens verscheen in 2011 'VWS-cahier' 264 van Jet Marchau.

Selectieve bibliografie

  • De gouden bal (1997)
  • Olrac (12/10 2000)
  • De moedervlek (2002)
  • Kokkerellen (2002)
  • Bloemen op de muur (2003)
  • Ik ben nummer dertien (2004)
  • Aude (2005)
  • De nieuwe knecht van Sinterklaas (2005)
  • De stille pijn van Luca (2005)
  • En…Lees verder op Wikipedia