Boek
Nederlands

Boek der heiligen

Leigh Bardugo (auteur), Daniel J. Zollinger (illustrator), Merel Leene (vertaler)
Maak kennis met Sankta Alina van de Vlakte en met Sankta Ursula, Sankt Ilya in Ketenen, Sankta Maradi en andere heiligen uit de Grishaverse. Bundel met bijna dertig verhalen over heiligen vormgegeven als replica van het zogenaamde Boek der Heiligen uit de serie. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Boek der heiligen
Auteur
Leigh Bardugo
Illustrator
Daniel J. Zollinger
Vertaler
Merel Leene
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The lives of saints
Uitgever
[Alkmaar]: Blossom Books, © 2021
131 p. : ill.
Aantekening
Bevat alle verhalen over de heiligen uit de Grisha reeks
ISBN
9789463492089 (hardback)

Besprekingen

Voor de liefhebbers van de inmiddels omvangrijke fantasyreeks de 'Grishaverse' van Leigh Bardugo (te zien op Netflix) zijn nu verhalen over alle heiligen die erin voorkomen opgeschreven. Veertien heiligen passeren de revue, zoals Sankt Felix tussen de Takken en Sankta Alina van de Vlakte. Steeds opent een hoofdstukje met een paginavullende illustratie van de heilige, in de sfeer van oude schilderingen, compleet met gebarsten verf. Daarna volgt een twee tot vijf pagina's tellend verhaal over het leven van de heilige of over een van zijn of haar optredens. De paginaranden hebben goudkleurige versieringen. Samen met het roodleren omslag met gouden belettering wekt het boekje de indruk een echt religieus boek te zijn. Voor liefhebbers van de reeks een waardevolle aanvulling. De Grishaverse bestaat uit de Grishatrilogie ('Schim en schaduw', 'Dreiging en duisternis' en 'Val en verlossing'), de Kraaienduologie ('List en leugens' en 'Kraai en koninkrijk') en verder nog 'De taal der doornen' e…Lees verder

Over Leigh Bardugo

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fuzheado

Leigh Bardugo is een Israëlisch-Amerikaanse Young Adult en fantasy auteur, vooral bekend om haar Grishaverse romans, met name de Grisha-trilogie, te beginnen met Schim en Schaduw, de Kraaien-duologie en de Nikolai Lantsov-duologie; waarvan in totaal meer dan drie miljoen exemplaren zijn verkocht, evenals Het negende huis.

Privéleven

Bardugo werd geboren in Jeruzalem, Israël, en groeide op in Los Angeles, Californië, V.S. waar ze werd opgevoed door haar grootouders. Ze is van Sefardisch-Joodse (Marokkaans-Joodse) afkomst aan vaders kant, en van Asjkenazisch-Joodse (Russisch-Joodse en Litouws-Joodse) afkomst aan moeders kant. Ze is niet religieus.

Ze ging naar Yale-universiteit, waar ze in het voorjaar van 1997 afstudeerde met een diploma Engels. Ze was lid van een geheime genootschap aan Yale, Wolf’s Head. Voordat ze haar eerste roman publiceerde, werkte ze in copywriting en …Lees verder op Wikipedia