Grote letter
Nederlands

En ze lijkt zo op jou

Leni Saris (auteur)
Een slechte liefdeservaring heeft Inger zo wantrouwig gemaakt dat ze de ware liefde niet meer kan herkennen. Ze legt alles als een leugen uit, zelfs haar vriendschap met een eenzaam jongetje dat in haar een sterke gelijkenis ziet met zijn gestorven moeder.
Titel
En ze lijkt zo op jou
Auteur
Leni Saris
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Grote Letter Bibliotheek, © 2017
341 p.
ISBN
9789036432757 (hardback)

Besprekingen

Een achtjarige jongen sluit een hechte vriendschap met een meisje dat bij een kennel werkt. Zijn moeder is gestorven en hij ziet meteen een gelijkenis van het meisje met zijn moeder. Als dan ook nog zijn vader verliefd wordt op haar, is het niet moeilijk te raden, hoe deze roman afloopt. Maar eerst moeten nog de noodzakelijke moeilijkheden overwonnen worden. Schrijfster weidt veel uit over thema's als een mislukte liefde en de verwijdering tussen het meisje en haar stiefzoon door de komst van een baby. Veel aandacht voor de verzorging van de honden in de kennel en voor het gedrag van het jongetje. Stereotiepe typen en -rollenpatronen.

Over Leni Saris

Helena Barbara Wilhelmina (Leni) Saris (Rotterdam, 23 september 1915 – aldaar, 9 december 1999) was een Nederlandse schrijfster van meisjesboeken. Ze schreef meer dan honderd meisjesboeken, waarvan er in totaal zo'n acht miljoen werden verkocht. Ze overleed op 84-jarige leeftijd aan een hartinfarct.

Leni Saris brak in de eerste jaren van de Tweede Wereldoorlog door bij het grote publiek en schreef vanaf dat moment elk jaar twee boeken. Bijna dertig jaar werkte ze na een secretaresseopleiding bij een notariskantoor. Schrijven deed ze in de avonduren. Pas in 1971 wijdde ze zich fulltime aan het schrijven van haar boeken, die ze als 'ontspanningsromans' typeerde.

Saris' boeken gingen over de liefde in een wereld met aardige mensen, maar zonder seks. Bij de romantiek mocht beschaafd gezwijmeld worden. Haar boeken hadden altijd een happy end: aan het eind krijgt het meisje de knappe man die ze zocht. Hoewel Saris nooit beweerde literatuur te schrijven, was ze niet g…Lees verder op Wikipedia