Strip
Nederlands
1949. In het Amazonewoud is een wezen gespot met onrustwekkende krachten. MI6 stuurt Kathy Austin ter plaatse om haar licht op te steken. De Engelse consul van Manaus heeft de hand weten te leggen op foto’s die op het lijk van een fotograaf zijn gevonden. Daarop staat het silhouet van een immens wezen dat weinig menselijks lijkt te hebben. Gaat het opnieuw om buitenaards leven?
Onderwerp
Namibië
Titel
Amazonia. Deel 2
Scenarist
Léo 1944- Rodolphe
Illustrator
Bertrand Marchal
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Amazonie épisode 2
Uitgever
Brussel: Dargaud Benelux, 2017
48 p. : ill.
ISBN
9789085584988 (paperback)

Besprekingen

Dit niet afzonderlijk te lezen deel twee* (van een vijfdelige stripserie, het vervolg op de reeks 'Namibia') heeft twee verhaallijnen. 1947: twee geleerden gaan in de Karpaten op zoek naar een meteoriet, die eeuwen geleden is neergestort en blijkens de verhalen oorzaak is van veel onverklaarbare rampen en ongelukken. 1949: Kathy, geheim agente en op zoek naar een buitenaards wezen, is aangekomen in het ziekenhuisje, ontmoet daar twee Duitsers. Ze wordt – tijdelijk – uitgeschakeld en moet dan achter hen aan. Beide groepen komen in aanraking met de Yanomi-indianen. Kathy en haar partner moeten zelfs de boot verlaten en de jungle invluchten. Wat beide verhalen met elkaar van doen hebben, zal in de volgende delen duidelijk moeten worden. Spannend verhaal met open einde, realistisch getekend, met diepgang in de karaktertekening.

Over Léo

CC BY 3.0 - Foto van/door librairie mollat

Luiz Eduardo de Oliveira, bekend onder de naam Léo, (1 januari 1944) is een Braziliaanse striptekenaar die al jaren in Frankrijk woont en werkt. Voor zijn pseudoniem koos hij de beginletters van zijn officiële naam.

Korte levensbeschrijving

Léo groeide op in Brazilië. Van jongs af aan was hij geïnteresseerd in strips en tekende veel. Hij volgde evenwel geen tekenopleiding en was korte tijd werkzaam als werktuigbouwkundig ingenieur. Hij woonde in Chili en Argentinië, keerde tijdelijk terug naar Brazilië en koos er voor om in 1981 naar Frankrijk te emigreren om daar striptekenaar te worden. Zijn stripcarrière verliep in het begin moeizaam. Naast zijn striptekenen moest hij noodgedwongen veel reclamewerk erbij doen. Pas toen hij in 1987 de scenarist Rodolphe leerde kennen kwam er schot in zijn carrière, met de strip Trent, een niet-alledaagse westernstrip. In 1994 kon Léo zijn grote wens realiseren om een scienc…Lees verder op Wikipedia