Boek
Nederlands

Bruce en ik : 29 odes aan Bruce Springsteen

Leon Verdonschot (redacteur)
+1
Bruce en ik : 29 odes aan Bruce Springsteen
×
Bruce en ik : 29 odes aan Bruce Springsteen Bruce en ik : 29 odes aan Bruce Springsteen

Bruce en ik : 29 odes aan Bruce Springsteen

Bundel waarin bekende Nederlandse fans van Bruce Springsteen met hart en ziel uitleggen welke persoonlijke band ze hebben met de Amerikaanse rockster.
Onderwerp
Springsteen, Bruce
Titel
Bruce en ik : 29 odes aan Bruce Springsteen
Redacteur
Leon Verdonschot
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Brandt, 2015
270 p.
ISBN
9789492037145 (hardback)

Besprekingen

Schrijver en programmamaker Leon Verdonschot schreef onder meer de rockroman 'Denvis'. Ook is hij de samensteller van de vuistdikke bloemlezing 'De beste muziekverhalen van 1945 tot nu toe'. Voor dit boek nodigde hij een kleine dertig prominente Nederlandse fans van Bruce Springsteen uit om uit te leggen wat hun band met de Amerikaanse rockster is, van schrijver Gustaaf Peek tot eurocommissaris Frans Timmermans. Het resultaat is een keur aan zeer openhartige stukken. Meestal werkt deze persoonlijke aanpak goed, in een aantal gevallen zou je willen dat er wat meer aandacht voor Springsteen en wat minder voor het eigen wel en wee was. Erg goed is het stuk van radiomaker/muzikant Jaap Boots, die in elf argumenten laat zien waarom Springsteen nog steeds The Boss is.

Over Leon Verdonschot

CC BY 2.0 - Foto van/door Guido van Nispen from amsterdam, the netherlands

Leon Verdonschot (Geleen, 4 december 1973) is een Nederlandse journalist, presentator, schrijver, radiomaker, regisseur en columnist. Verdonschot was niet altijd zijn achternaam, hij nam de achternaam Verdonschot op latere leeftijd aan.

Verdonschot schrijft onder meer voor de bladen Nieuwe Revu en De Groene Amsterdammer. Verder presenteerde hij op Kink FM elf jaar lang wekelijks het interviewprogramma Oeverloos. Vanaf 3 februari 2019 komt dit programma terug en is het elke zondag te horen op KINK. Hij is columnist voor Nieuwe Revu en De Limburger en programmamaker voor de Limburgse televisiezender L1 en de VPRO.

Carrière

In januari 2005 kende het Nationaal Pop Instituut Verdonschot de Pop Pers Prijs toe, vooral vanwege zijn verhalenbundel Hart tegen Hart. Samen met rockzanger Denvis trad hij in 2005 en 2006 veelvuldig op. Het duo stond onder meer op …Lees verder op Wikipedia