Boek
Nederlands

Vos : het leven van Luc De Vos

Leon Verdonschot (auteur)
+1
Vos : het leven van Luc De Vos
×
Vos : het leven van Luc De Vos Vos : het leven van Luc De Vos

Vos : het leven van Luc De Vos

Biografie van Luc de Vos (1962-2014), de Vlaamse zanger van de rockband Gorki en ook televisiepersoonlijkheid, columnist en schrijver.
Titel
Vos : het leven van Luc De Vos
Auteur
Leon Verdonschot
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Lebowski Publishers, 2017
279 p., [32] p. foto's
ISBN
9789048831630 (paperback)

Besprekingen

De zanger, schrijver en columnist Luc De Vos (1962-2014) is in Nederland niet zo bekend, maar in Vlaanderen was hij een volksheld. Toen hij op 51-jarige leeftijd stierf, was Vlaanderen in diepe rouw. Duizenden mensen woonden zijn uitvaart bij. De zanger van de rockgroep Gorki was een gecompliceerd mens. Zo uitgesproken en charismatisch als hij was op het toneel, zo introvert was hij in het dagelijks leven. Het boek begint met aandacht voor zijn jeugd. Hij was een nakomertje en groeide op in een klein dorpje waar voor een kind weinig tot niets te beleven viel. Hij wist al jong dat hij muzikant wilde worden. Het milieu waarin hij opgroeide, was op zijn zacht gezegd nogal arm aan prikkels en het viel hem niet mee om zich daaraan te ontworstelen. Zelfs toen hij op zijn dertigste met zijn aanstaande vrouw een huis had gekocht, bleef hij nog bij zijn moeder wonen. Het boek geeft een heldere en boeiende inkijk in het tragische leven van deze intelligente muzikant/schrijver. De auteur heeft e…Lees verder

Over Leon Verdonschot

CC BY 2.0 - Foto van/door Guido van Nispen from amsterdam, the netherlands

Leon Verdonschot (Geleen, 4 december 1973) is een Nederlandse journalist, presentator, schrijver, radiomaker, regisseur en columnist. Verdonschot was niet altijd zijn achternaam, hij nam de achternaam Verdonschot op latere leeftijd aan.

Verdonschot schrijft onder meer voor de bladen Nieuwe Revu en De Groene Amsterdammer. Verder presenteerde hij op Kink FM elf jaar lang wekelijks het interviewprogramma Oeverloos. Vanaf 3 februari 2019 komt dit programma terug en is het elke zondag te horen op KINK. Hij is columnist voor Nieuwe Revu en De Limburger en programmamaker voor de Limburgse televisiezender L1 en de VPRO.

Carrière

In januari 2005 kende het Nationaal Pop Instituut Verdonschot de Pop Pers Prijs toe, vooral vanwege zijn verhalenbundel Hart tegen Hart. Samen met rockzanger Denvis trad hij in 2005 en 2006 veelvuldig op. Het duo stond onder meer op …Lees verder op Wikipedia