Makkelijk lezen
Nederlands

Een paard voor Rik

Lida Dijkstra (auteur), Els Van Egeraat (illustrator)
Rik gaat naar boer Mak. Op de weg ziet hij een paard. Zijn been is stuk. Maar Rik helpt het paard. Nu heeft hij een vriend. AVI-M3. Vanaf ca. 7 jaar.
Extra onderwerp
AVI AVI-M3, AVI AVI 2, AVI M3, AVI 3
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Een paard voor Rik
Auteur
Lida Dijkstra
Illustrator
Els Van Egeraat
Taal
Nederlands
Uitgever
Assen: Maretak, copyright 2016
36 p. : ill.
ISBN
9789043704625 (hardback)

Besprekingen

Over Cowboy Rik verschenen vier boekjes van verschillende niveaus in de serie 'Boemerang' voor het leesonderwijs, met name voor kinderen die (nog) moeite hebben met lezen. Het zijn korte, begrijpelijke verhalen, die leestechnisch wat eenvoudiger zijn, maar inhoudelijk passen bij de beoogde doelgroep. Het lettertype is aangepast voor kinderen met dyslexie. In louter eenlettergrepige woorden (AVI-M3) wordt het avontuur van Rik verteld, die onderweg naar boer Mak een gestruikeld paard aantreft. De koetsier wil hem net het genadeschot geven. Met hulp van Maan en medicijnman Uil wordt Kik weer opgelapt en wordt voorgoed Riks maatje. Het verhaal bevat kleine en paginagrote illustraties in pen en aquarel. Een aantal personages uit de serie wordt op de eerste twee schutbladen geïntroduceerd; dezelfde figuren staan, zonder benaming, op de laatste twee schutbladen. De illustraties ondersteunen en verlevendigen de tekst. Een spannend verhaal dat gesitueerd is in het Wilde Westen. Aantrekkelijk b…Lees verder

Over Lida Dijkstra

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ldijkstra

Lida Dijkstra (Alida Wietske Dijkstra) (Heerenveen, 16 juli 1961) is een Nederlands auteur van kinder- en jeugdboeken. Ze heeft ook enkele titels voor volwassenen op haar naam staan en schrijft ook educatief materiaal.

Biografie

Dijkstra groeide op in Scharsterbrug en verhuisde op haar achttiende naar Leiden om de Reinwardt Academie, een H.B.O. voor museummedewerkers, te volgen. Daarna studeerde ze Kunstgeschiedenis en archeologie aan de Rijksuniversiteit van Leiden, met als specialisatie kunstnijverheid. Ze gaf in haar studietijd rondleidingen in Stedelijk Museum de Lakenhal en was studentassistent in de diatheek van het Kunsthistorische Instituut.

Tussen 1986 en 1989 werkte ze bij de stichting Monument van de Maand, daarna werd ze conservator in Museum Joure. Na de geboorte van dochter Ingeborg in 1992, legde ze zich toe op schrijven. In 1994 debuteerde ze met het Friestalige kinderboek Sjoerd Stiensma syn rei…Lees verder op Wikipedia

Suggesties