Boek
Nederlands

Welkom op de dierderij

Lida Dijkstra (auteur), Noëlle Smit (illustrator)
+1
Welkom op de dierderij
×
Welkom op de dierderij Welkom op de dierderij
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De dieren op de boerderij van boer Jansen zijn liever lui dan moe. Wanneer de boer griep krijgt, moeten ze toch zelf aan het werk. Prentenboek in oblong met paginagrote dynamische kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Boerderijen, Dieren
Titel
Welkom op de dierderij
Auteur
Lida Dijkstra
Illustrator
Noëlle Smit
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Pimento, 2010
[26] p. : ill.
ISBN
9789049924164 (hardback)

Besprekingen

Boer Jansen ligt ziek in bed. Hij is niet meer in staat zijn boerderij draaiende te houden. 'Doe het zelf!' hoest hij zijn dieren dan maar toe. Het is het begin van een merkwaardige evolutie. De dieren ? die grotendeels allitererende namen gekregen ? nemen zelf het heft in handen. Vic Varken melkt Kaatje Koe, die op haar beurt het gras maait; schaap Toerelijn spint ijverig haar eigen vacht en Geertruida Geit vindt 'schoffelen echt helemaal te gek'. De dieren scheppen er plezier in. Het is een dolle boel, maar alles loopt gesmeerd. Zó gesmeerd dat boer Jansen, als hij weer beter is, besluit dat hij eigenlijk best op reis kan gaan. Dat doet hij, en hij krijgt een schitterende baan bij de Italiaanse opera. De boerderij is nu geen boerderij meer ? opperen de dieren ?, maar een dierderij.
Welkom op de de dierderij is een prentenboek van Lida Dijkstra en Noëlle Smit, met een verhaal in rijmende kwatrijnen. Al dat rijm en metrum doet misschien wat ouderwets aan. Wie v…Lees verder
Boer Jansen heeft plezier op zijn kleine boerderij en doet zingend zijn werk. Zijn dieren zijn liever lui dan moe en houden zich onledig met zitten, hangen of neuriën. Maar wanneer boer Jansen op een dag met griep in bed blijft, moeten ze toch aan het werk. Het verhaal in dit prentenboek in oblong formaat bevat weinig grote verrassingen, maar is bijzonder leuk. De vlotte, rijmende zinnen waarin de tekst is gezet zorgen voor sfeer en ritme, en de moeilijkheden waarmee de dieren geconfronteerd worden prikkelen de verbeelding van kinderen. De kleurrijke prenten van de illustrator sluiten bovendien naadloos aan bij het verhaal en bieden voldoende details en geestigheden om te blijven boeien. Een leuk en vrolijk boek zonder pretentie. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Lida Dijkstra

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ldijkstra

Lida Dijkstra (Alida Wietske Dijkstra) (Heerenveen, 16 juli 1961) is een Nederlands auteur van kinder- en jeugdboeken. Ze heeft ook enkele titels voor volwassenen op haar naam staan en schrijft ook educatief materiaal.

Biografie

Dijkstra groeide op in Scharsterbrug en verhuisde op haar achttiende naar Leiden om de Reinwardt Academie, een H.B.O. voor museummedewerkers, te volgen. Daarna studeerde ze Kunstgeschiedenis en archeologie aan de Rijksuniversiteit van Leiden, met als specialisatie kunstnijverheid. Ze gaf in haar studietijd rondleidingen in Stedelijk Museum de Lakenhal en was studentassistent in de diatheek van het Kunsthistorische Instituut.

Tussen 1986 en 1989 werkte ze bij de stichting Monument van de Maand, daarna werd ze conservator in Museum Joure. Na de geboorte van dochter Ingeborg in 1992, legde ze zich toe op schrijven. In 1994 debuteerde ze met het Friestalige kinderboek Sjoerd Stiensma syn rei…Lees verder op Wikipedia

Suggesties