Boek
Nederlands

Een kameel met heimwee

Lieneke Dijkzeul (auteur), Helen Van Vliet (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Rozemarijn vindt op zolder een spiegel waarmee ze vier wensen kan doen. Tot schrik van haar ouders wenst ze hen in Egypte op een kameel. Maar hoe komen ze nou weer thuis? Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Toveren, Wensen
Extra onderwerp
Kamelen, humor
Leesniveau
AVI 8
Titel
Een kameel met heimwee / Dijkzeul, Lieneke ; tek. van Van Vliet, Helen
Auteur
Lieneke Dijkzeul
Illustrator
Helen Van Vliet
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 1996
74 p. : ill.
ISBN
90-276-3570-6 (hardback) 9789027635709 (hardback)

Besprekingen

Op een regenachtige zondagmorgen vindt Rozemarijn een toverspiegel op zolder waarmee ze vier wensen kan doen.Tot schrik van haar ouders wenst ze zichzelf en haar familie in Egypte op een kameel. De drie overige wensen heeft ze hard nodig om achtereenvolgens thuis te komen, een kameel in haar achtertuin te krijgen en hem, vanwege zijn heimwee, weer terug naar Egypte te toveren. Vrolijk fantasieverhaal in zestien hoofdstukken. De belevenissen zijn geloofwaardig en met humor beschreven. De bladspiegel is vrij dicht voor deze leeftijdsgroep en de humoristisch getekende zwart-witillustraties zijn te gering in getal om veel hulp te bieden aan wat minder vlotte lezertjes. Maar voor snelle lezers een spannend en vrolijk verhaal, al had de illustrator wat moeite met een levensechte kameel te tekenen. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Lieneke Dijkzeul

Lieneke Dijkzeul (Sneek, 7 maart 1950) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken en volwassenenliteratuur.

Biografie

Na haar jeugd verhuisde ze naar Amsterdam, nabij Schiphol en tegenwoordig woont ze in Culemborg. Ze was actief als beroepskeuzetester voordat ze begon met schrijven na de geboorte van haar dochter 1979. Ze schreef korte verhalen voor de Donald Duck, de Taptoe en de Okki.

In 1990 schreef ze haar eerste jeugdboek, Houd je taai. Daarna schreef ze nog meer boeken, voornamelijk jeugdromans. Het onderwerp in haar boeken is vooral eenzaamheid, naar eigen zeggen "omdat ieder mens hier eens in zijn leven mee in aanraking komt".

Sinds 2006 schrijft ze ook boeken voor volwassenen. In dat jaar verscheen haar debuutthriller De stille zonde, die zowel door het publiek als in recensies goed werd ontvangen. De in 2007 uitgegeven literaire thriller Koude lente werd genomineerd voor de Gouden …Lees verder op Wikipedia

Suggesties