Boek
Nederlands

Rik bij oma en opa

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Rik bij oma en opa
×
Rik bij oma en opa Rik bij oma en opa

Rik bij oma en opa

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Rik gaat met zijn nichtje Lien een dagje naar oma en opa. Ze gaan lekker buiten spelen en naar de kinderboerderij. Poes Sam heeft zich overal verstopt, zoek je mee? Er valt nog veel meer te zoeken, aan te wijzen en te tellen. Prentenboek met elf thematische zoekplaten en eenvoudige zwartomlijnde kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Grootouders
Titel
Rik bij oma en opa
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9789002270376 (hardback)

Besprekingen

Op de omslagillustratie van dit grote stevige zoekboek zien we Rik, zijn opa en oma en de oranje kat die zich op elke pagina heeft verstopt. De figuren in de illustraties hebben – zoals we van auteur en illustrator Liesbet Segers gewend zijn – ruwe zwarte contouren en felle, vrolijke kleurvlakken. Het vrij grote zoekboek ziet er voor jonge kinderen aantrekkelijk uit. Op iedere spread staat een grote tekening met daaronder diverse zoekopdrachten. In de illustratie zelf is op iedere spread een stukje tekst opgenomen. Die tekst maakt deel uit van het grotere verhaal, waarin de dag met opa en oma beschreven wordt. Doordat elke spread een duidelijk thema heeft, kun je de tekstjes ook ‘op zichzelf’ lezen. Titels zijn bijvoorbeeld: ‘samen op de fiets’, ‘verkleden en wafels’en ‘opa leest voor’. Het boek is hierdoor op verschillende momenten te gebruiken. Dit zoekboek biedt naast leuke zoekopdrachten ook een gezellig en tijdloos verhaal. Het nodigt uit tot een gesprek met je kleuter of ook peu…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia