Artikel uit tijdschrift

'Everywhere Tahrir Square!' : reflecties over de revolutie in Egypte

Lieven De Cauter (auteur), Arnoud Van Adrichem (vertaler)

Tijdschrift
DWB, Jrg. 158 (2013) nr. 1, p. 11-23
Lieven De Cauter
Vertaler
Arnoud Van Adrichem

Over Lieven De Cauter

Lieven De Cauter (Koolskamp, 1959) is een Belgisch cultuurfilosoof, activist en dichter. Hij is gevestigd in Brussel.

Biografie

Lieven De Cauter studeerde kunstgeschiedenis en filosofie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hij was assistent van 1987 tot 1994 en promoveerde in 1996 rond Walter Benjamin. In 1989 presenteerde hij samen met architectuurcriticus Bart Verschaffel het filosofische praatprogramma Container. Sinds 1997 is hij deeltijds werkzaam aan het Leuvense departement Architectuur, Stedenbouw en Ruimtelijke Ordening. Hij doceert in Rotterdam aan de Willem de Kooning Academie en het Berlage Institute, een postacademische onderzoeksinstelling voor architectuur. In Brussel doceert hij aan de dansschool P.A.R.T.S en de filmschool Rits. Sinds 2013 doceert Lieven De Cauter tevens aan de Faculteit Architectuur van de Katholieke Universiteit Leuven, campus Brussel en Gent (Sint-Lucas).

De Cauter protesteerde in 2003 …Lees verder op Wikipedia