Boek
Nederlands

Viruskillers

Luc Descamps (auteur), Arne Van Steenbergen (illustrator)
+1
Viruskillers
×
Viruskillers Viruskillers
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Kasper krijgt een uitnodiging om leerling te worden op een speciale kostschool waar slimme kinderen worden opgeleid tot viroloog. Niet iedereen op school heeft goede bedoelingen. Wie kan hij vertrouwen? Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Viruskillers
Auteur
Luc Descamps
Illustrator
Arne Van Steenbergen
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2021
163 p. : ill.
ISBN
9789464013399 (hardback)

Besprekingen

Kasper Gonzales (ca. 11 jaar) wordt, zonder aan de proef te hebben meegedaan die moest bewijzen hoe slim hij is, uitgenodigd om les te krijgen op een speciale school. In deze VirusVrije School voor VirusKillers worden veertien jonge hoogbegaafde leerlingen opgeleid tot virologen die Covid moeten gaan bestrijden. Kasper wordt gekoppeld aan Naomi Claes en samen beleven ze spannende avonturen en redden de school van degenen binnen school die geen goede bedoelingen hebben. De robotleerkrachten zijn naast de directrice en de opzichter degenen die de kinderen begeleiden. Dit verhaal is beperkt van omvang en bevat 27 zeer korte hoofdstukken. Het is een kort, maar spannend en amusant verhaal dat snel wegleest (met wel wat Vlaams taalgebruik). Tussendoor staan vijf paginagrote illustraties in grijstinten. Deel uit de reeks ‘Oehoe’*, waarin ook ''Vampier zonder tanden’ verscheen, met los te lezen avonturen over verschillende personages. Vanaf ca. 9 jaar.

Viruskillers

Op een dag krijgt Jasper een uitnodiging in de bus om naar de eerste virusvrije school te gaan. Het is de eerste in de wereld. Hij weet met zijn geluk geen blijf, en hij vertrekt met veel enthousiasme. De school wordt niet alleen bestuurd door robots, maar is ook heel streng. Elk kind krijgt een medeleerling toegewezen waarmee ze al de tijd samen zullen doorbrengen. Jasper en Naomi worden de beste maatjes en doen hard hun best in de klas. Maar er is een stoorzender: Tjok. Die trekt zich weinig aan van de reglementen, trekt er dikwijls alleen op uit en zoekt de schoolbewaker maar al te dikwijls op. Romina, één van de robotleerkrachten, geeft Tjok veel krediet, en dat is niet naar de zin van Jasper en Naomi. Ze beginnen hem te volgen en ontdekken één en ander: ze besluiten op te treden.Een boekje uit de oehoe-reeks voor jonge kinderen. Het leest vlotjes en de opbouw is goed. Ook is het mooi uitgegeven, en is het voor kinderen die niet graag lezen  een aantrekkelijk…Lees verder

Over Luc Descamps

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Luc Descamps (Wilrijk, 27 april 1962) is een Belgisch schrijver. Hij schrijft voornamelijk jeugdboeken. Hij is met name bekend door de boekenreeks De donkere getallen, gericht op kinderen van 10 tot 14 jaar. Met het boek De donkere getallen III: de grot van Merlijn behaalde hij in 2007 de eerste prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Ook schreef hij het boek: Kristal van hoop.

Biografie

Descamps studeerde moderne talen en werkte als leraar Nederlands, Engels en Duits. In 2001 bracht hij De dodelijke pijp uit. Daarna begon hij met het schrijven van de succesreeks De donkere getallen, waarvan begin 2020 het 8ste deel verscheen. Voor deze reeks is er interesse uit Amerika om hiervan een tv-reeks te maken. In het totaal schreef hij 54 boeken, waaronder acht gidsen. De boeken die hij schrijft zijn onder te verdelen in verschillende categorieën: waargebeurde verhalen, realistische verhalen, avonturenve…Lees verder op Wikipedia