Boek
Nederlands

De grote verwarring : hoe moeten we reageren op het islamitisch fundamentalisme?

+1
De grote verwarring : hoe moeten we reageren op het islamitisch fundamentalisme?
×
De grote verwarring : hoe moeten we reageren op het islamitisch fundamentalisme? De grote verwarring : hoe moeten we reageren op het islamitisch fundamentalisme?

De grote verwarring : hoe moeten we reageren op het islamitisch fundamentalisme?

Beschouwingen over de multiculturele samenleving in België.
Titel
De grote verwarring : hoe moeten we reageren op het islamitisch fundamentalisme?
Auteur
Luckas Vander Taelen
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2016
120 p.
ISBN
9789089240675 (paperback)

Besprekingen

De Vlaamse historicus Luckas Vander Taelen (1958) was Europees Parlementslid voor Agalev, een Vlaamse groene partij. In vijftien hoofdstukken analyseert hij de Belgische multiculturele samenleving, met speciale aandacht voor de segregatie tussen Belgen en allochtonen en de opkomst van de (politieke) islam. De segregatie is deels te wijten aan de politieke correctheid van links, die problemen met moslims niet durfde te benoemen uit angst racist te zijn. Het Vlaams Blok was juist openlijk racistisch en droeg zo ook niet bij aan een oplossing. Moslims hebben zelf ook schuld vanwege een voortdurende slachtofferrol en onwil mee te doen aan de Belgische samenleving of om de taal te leren. Het is een prikkelend boek, dat vlot leest door de vele actuele voorbeelden. De auteur legt vaak de vinger op de zere plek en stelt vragen die met name voor linkse mensen ongemakkelijk kunnen zijn. Hij stelt dat België sterker de eigen waarden uit mag dragen. Geschikt voor mensen die geïnteresseerd zijn in…Lees verder

Over Luckas Vander Taelen

Luckas Vander Taelen (Aalst, 21 januari 1958) is een Belgisch acteur, journalist, politicus, reportagemaker en zanger uit Vlaanderen.

Biografie

Van opleiding is hij historicus. Hij werd in 1982 bekend als zanger van de newwaveband Lavvi Ebbel.

Vervolgens werkte hij tot 1999 als journalist en reportagemaker. Gedurende drie jaar was hij medewerker van het RTBF-programma "Strip-Tease". Voor VTM maakte hij "De Laatste Getuigen", een film in vijf delen over de Duitse concentratiekampen.

Van 1999 tot 2002 was hij Europees Parlementslid voor het toenmalige Agalev. Daarna was hij van 2002 tot 2005 intendant van het Vlaams Audiovisueel Fonds. Ook werd hij docent aan de Brusselse filmschool RITCS en aan de Erasmushogeschool in datzelfde Brussel. Van december 2006 tot juni 2009 was Vander Taelen schepen voor Groen! in Vorst. Eerder zetelde hij van 1999 tot 2000 in de gemeenteraad van Elsene.

Bij de rechtstreekse Vlaamse …Lees verder op Wikipedia