Boek
Nederlands

De geheime sleutel naar het heelal

Lucy Hawking (auteur), Stephen Hawking (auteur), Danielle Futselaar (illustrator)
+1
De geheime sleutel naar het heelal
×
De geheime sleutel naar het heelal De geheime sleutel naar het heelal
In de reeks:
George; 1
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De buurman van George kan met behulp van zijn superintelligente computer door de ruimte reizen. Zijn dochter Annie en George maken ook een ruimtereis, waarbij ze veel over het heelal leren. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Heelal
Titel
De geheime sleutel naar het heelal
Auteur
Lucy Hawking Stephen Hawking
Illustrator
Danielle Futselaar
Vertaler
Aimée Warmerdam
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
George's secret key to the universe
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2016
220 p., [32] p. platen : ill.
ISBN
9789020622317 (hardback)

Besprekingen

Wanneer het huisdier van George, een eigenwijs varken dat hij van oma heeft gekregen, het verboden domein van de buren gaat verkennen, kan George niet anders dan hem te volgen. Wat eerst een kort tripje naar 'Hiernaast' leek, wordt echter al snel een leerrijk en spannend avontuur door het heelal.

De ouders van George houden niet van technologische snufjes, want die verzieken onze aardbol. In het verboden huis van 'Hiernaast' daarentegen zijn de technologie en wetenschap alomtegenwoordig. George ontmoet er Annie, een knotsgekke meid met te veel fantasie, en haar vader Erik, een al even gekke als briljante wetenschapper. Maar de interessantste ontmoeting is toch wel die met de sprekende computer Kosmos, die de slimste ter wereld is ? hij geeft nl. toegang tot het heelal. Voor George het goed en wel beseft, zit hij met Annie op een komeet en leert hij alles over sterren, planeten, kometen, asteroïden, zwarte gaten en ander kosmisch gespuis.

Stephen Hawking werkte samen met…Lees verder
Eerste deel van een trilogie die is geschreven door Lucy Hawking in samenwerking met haar vader, de wereldberoemde professor in wiskunde en theoretische natuurkunde. Centraal staat de ongeveer 10-jarige George die wordt opgevoed door ouders die wars zijn van elke vorm van technologie. Zijn nieuwe buurmeisje Annie blijkt echter de dochter te zijn van een ruimteonderzoeker, die met behulp van een superintelligente computer door de ruimte kan reizen. Ook Annie en George maken een ruimtereis en redden Annies vader zelfs uit een zwart gat. Het verhaal is spannend en werkt naar een climax toe. Regelmatig zijn er omkaderde teksten opgenomen die informatie bieden over het zonnestelsel. Naast grappige illustraties in zwart-wit zijn er twee kaders met (soms gemanipuleerde) kleurenfoto's van sterren, planeten, kometen en andere ruimteverschijnselen. Herdruk met nieuw omslag en nieuwe illustraties. Het boek vormt door de mengeling van fictie en feiten een fascinerende kennismaking met de sterrenk…Lees verder

De geheime sleutel naar het heelal

Technologie, daar houden de ouders van George niet van. Ze zweren bij ouderwetse communicatie- en transportmiddelen om de aarde te redden. Maar George zou dolgraag de computer van de wetenschapswedstrijd winnen. Wanneer hij kennismaakt met zijn nieuwe buurmeisje Annie en haar vader Erik gaat voor hem een compleet nieuwe wereld open. Met Kosmos, zijn superintelligente computer, kan Erik, die wetenschapper is, het heelal verkennen. Daar wil George best wel wat meer van weten. Annie sleurt hem door de deur die Kosmos projecteert mee het heelal in. Samen reizen ze langs planeten en asteroïden. Maar dat is niet zonder risico. En er loert ook een ander gevaar. Kuiper, een oud-collega van Erik, die zich voordoet als leraar, heeft wel heel bijzondere plannen met Kosmos. Zullen de kinderen erin slagen Erik uit een zwart gat te redden?
'De geheime sleutel naar het heelal' is het eerste boek over George en Annie en hun avonturen in de ruimte. Het werd geschreven door de natuurdeskundige St…Lees verder

Over Lucy Hawking

Lucy Hawking (2 november 1970) is een Engels journalist en schrijfster. Ze is de dochter van theoretisch fysicus Stephen Hawking en diens ex-vrouw Jane Wilde. Samen met haar vader schreef ze drie kinderboeken die alle over het heelal gaan.

Hawking studeerde Frans en Russisch aan de Universiteit van Oxford, en werkte als journaliste voor New York, Daily Mail, The Telegraph, The Times, en de London Evening Standard.

Hawking heeft twee romans geschreven: Jaded (2004) en Run for Your Life (2005).

Daarnaast heeft ze samen met haar vader nog vijf kinderboeken geschreven:

  • George's Secret Key to the Universe (De geheime sleutel naar het heelal).
  • George's Cosmic Treasure Hunt (De schat in het heelal).
  • George and the Big Bang (De knal in het heelal)
  • George and the Unbreakable Code (George en de onbreekbare code)
  • Lees verder op Wikipedia