Boek
Nederlands
Anna ligt boos in bed. Van mama moet ze gaan slapen, maar ze is nog helemaal niet moe. Dan verschijnt de maan voor het raam en die neemt Anna mee naar de dromenmaker. Prentvertelling met fantasievolle, kunstzinnige kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Slapen gaan, Dromen
Titel
Anna en de dromenmaker
Auteur
Maaike Lisa Villavicencio Fernandez
Illustrator
Heike Sofia Villavicencio Rammeloo
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2020
[36] p. : ill.
ISBN
9789462914704 (hardback)

Besprekingen

Anna ligt in bed en is boos. Van mama moet zij slapen, maar zij is helemaal niet moe. Opeens ziet Anna een groot, vrolijk gezicht voor het raam. Het is de maan die haar roept. Zij neemt Anna mee naar de dromenmaker die haar drie bijzondere dromen laat zien. In dit groot formaat prentenboek over dromen springen vooral de karakteristieke, paginagrote illustraties in het oog. Sommige zijn omgeven door een mistig waas, wat een dromerige sfeer opwekt. Je ziet grillige vormen, wolkenflarden, verwaasde landschappen en gebouwen, maar ook wervelende bloemenpracht en tot leven gekomen vuilnis. Het zijn mooie, collageachtige schilderingen in deels vale, deels aardse en warme kleuren, heel toepasselijk voor de dromenwereld. De vrij uitgebeide tekst is prettig leesbaar. Vrij kleine druk. Uitroepen, opmerkingen en geluiden zijn typografisch geaccentueerd. Deze fantasievolle prentvertelling is het debuut van twee zussen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Anna en de dromenmaker

Anna kan niet slapen. Volgens mama moet ze naar buiten kijken; iedereen en alles slaapt. Maar volgens Anna slaapt niet iedereen en is de maan nog wakker. Niet veel later neemt diezelfde maan Anna mee naar de wolken. Ze ontmoet er een speciale wolk: de dromenmaker. Samen met poes, de maan en de dromenmaker zweeft Anna rond in een fantasiewereld die alleen maar in dromen kan bestaan.Als je de kaft van dit grote boek bekijkt, merk je wel dat dit niet zomaar een voorleesverhaal voor het slapen is. Er wordt voor de prenten op de kaft en in het boek gebruik gemaakt van een speciale collagetechniek. Mooi, maar misschien niet toegankelijk voor iedereen. Ik hou wel van de speciale sfeer die ze op elke pagina geslaagd creëren. De ene keer zijn de prenten dromerig en lieflijk. Soms eerder angstaanjagend. Maar altijd heel fantasierijk. En dat zijn dromen ook: daar kan alles. Dat ondervindt Anna ook. Ze wordt door de dromenjager meegenomen in verschillende dromen. En Anna laa…Lees verder