Boek
Nederlands

Laatste zomernacht

Maarten 't Hart (auteur)
Tijdens een excursie in een laagveenmoeras is een groepje studenten op zoek naar elkaar en naar hun eigen gevoelens.
Onderwerp
Adolescentie
Titel
Laatste zomernacht / Maarten 't Hart
Auteur
Maarten 't Hart 1944-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Arbeiderspers, 1978
94 p.
ISBN
90-295-1868-5

Besprekingen

Verhaal over de laatste avond en nacht van een meerdaagse excursie van biologen naar een laagveenmoeras. Eigenlijk een verhaal over jonge mensen op zoek naar elkaar en zichzelf: gevoelens van liefde, aantrekken en afstoten, verwekt door de sfeer van de zomernacht. Met wat tragische accenten voor de ik-figuur die niet vindt wat hij zoekt. Een goed geschreven sfeervol verhaal. Pocketeditie; normale druk.

Over Maarten 't Hart

CC BY 3.0 - Foto van/door Krimidoedel Dr. Jost Hindersmann

Maarten 't Hart (Maassluis, 25 november 1944) is een Nederlandse gedragsbioloog en schrijver.

Leven en werk

't Hart werd geboren als oudste zoon van een gereformeerde grafmaker. Hij bezocht het Groen van Prinstererlyceum in Vlaardingen en studeerde biologie aan de Rijksuniversiteit Leiden, waar hij in 1978 promoveerde op het proefschrift A study of a short term behaviour cycle: Creeping through in the three-spined stickleback. Hij werkte daarna als etholoog. Tot zijn overige wetenschappelijke publicaties behoren Ratten (1973) en De stekelbaars (1978).

In zijn studententijd brak 't Hart met het christelijke geloof. Hij heeft in zijn werk het geloof herhaaldelijk sterk polemisch behandeld en zet zich met name af tegen het monotheïsme. Vooral zijn twee bundelingen 'alternatieve Bijbelstudies' Wie God verlaat heeft niets te vrezen en De bril van God zijn hier voorbeelden van. Ook in zij…Lees verder op Wikipedia