Boek
Nederlands

De komplete kleinkunstgeschiedenis

Manu Adriaens (auteur)

De komplete kleinkunstgeschiedenis

Overzicht in boekvorm en op cd's van het Nederlandstalige populaire lied in de tweede helft van de 20e eeuw in Nederland en Vlaanderen.
Onderwerp
Kleinkunst
Titel
De komplete kleinkunstgeschiedenis
Auteur
Manu Adriaens
Taal
Nederlands
Uitgever
Groot-Bijgaarden: Globe, 1998
254 p. : ill.
ISBN
90-5312-112-9

Besprekingen

De Vlaamse journalist en kenner van de wereld van de populaire muziek Manu Adriaens (1959) beschrijft in 'De komplete kleinkunstgeschiedenis' de geschiedenis van de populaire muziek in Nederland en Vlaanderen vanaf ongeveer het midden tot het einde van de vorige eeuw. Het gaat daarbij uitsluitend om Nederlandstalig repertoire: chansons, cabaret, folk en 'het betere populaire lied'. Met aandacht voor artiesten als Liesbeth List, Ramses Shaffy, Herman van Veen, Miel Cools, Hugo Raspoet, Zjef Vanuytsel en groepen als Clouseau en Vuile Mong & De Vieze Gasten. Het boek is geschreven vanuit een Vlaams perspectief. Bij het boek hoort een cd-box met drie cd's met werk van onder meer Raymond van het Groenewoud, Johan Verminnen, Urbanus en Robert Long. Het boek bevat een aantal zwartwitfoto's. Kleine druk.

Over Manu Adriaens

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Manu Adriaens

Manu Adriaens (Varsenare, 31 juli 1959) is een Belgisch Nederlandstalig auteur en journalist.

Levensloop

Manu Adriaens volgde zijn middelbare studies aan het Sint-Janscollege te Meldert, (Hoegaarden). Daarna studeerde hij aan het Instituut voor Journalisten in Brussel. Hij belandde in de voltijdse journalistiek toen hij in 1983 in dienst trad van de uitgeverij Roularta. Daarvoor had hij al op losse basis voor diverse bladen geschreven. In 1986 koos hij opnieuw voor het freelancebestaan en tot op vandaag is hij werkzaam als zelfstandig publicist. In die hoedanigheid maakte hij op het einde van de 20e eeuw talrijke interviews voor het weekblad Humo en De Standaard der Letteren, de literatuurbijlage van de gelijknamige krant.

Daarnaast publiceerde Manu Adriaens een dertigtal boeken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Tot zijn bekendste behoort Niet van horen zeggen (1988), de memoires van tweevoudig wereldkampioe…Lees verder op Wikipedia