Boek
Nederlands

Blinker en het BagBag-juweel

Marc De Bel (auteur), Steven Dhondt (illustrator)
+1
Blinker en het BagBag-juweel
×
Blinker en het BagBag-juweel Blinker en het BagBag-juweel
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Blinker en zijn vrienden gaan op zoek naar een bijzonder juweel. Vanaf ca. 11 jaar.
Extra onderwerp
AVV, avontuur
Titel
Blinker en het BagBag-juweel
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Steven Dhondt 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2008 | Andere uitgaves
373 p. : ill.
ISBN
9789022323380

Besprekingen

In dit vervolg op Blinker en de bakfietsbioscoop (Manteau, 2008) is Blinker alweer een jaartje ouder. Net als in het eerste boek, speelt het verhaal zich af tijdens de eerste dagen van de zomervakantie. Blinker werkt deze keer aan zijn nieuwste uitvinding: de BagBag II, een soort zelfgebouwde raket. Dit loopt niet altijd even vlot, maar gelukkig krijgt hij heel wat hulp van zijn vrienden. Jammer genoeg moet hij zijn vriendinnetje Nelle nog enkele dagen missen. Gelukkig helpt het toeval hen een handje: de barones is nl. overleden, waardoor Nelle vervroegd naar Kruisem kan komen. In het testament van de barones staat bovendien dat ze zeer waardevolle juwelen nalaat aan de dovenschool, die er het verloederde schoolgebouw mee kan opknappen. Blinker en zijn vrienden gaan op zoek naar de geheime bergplaats van de juwelen, en beleven daarbij heel wat spannende avonturen. Zo raken Blinker en Nelle zelfs opgesloten in de kelder van de Moerashoeve. Ondertussen zijn er ook andere geïntere…Lees verder
Blinker en zijn vrienden beleven spannende dagen: hij lanceert een zelfgebouwde raket, krijgt het aan de stok met kwaadwillende jongens, wordt gevangen gezet en probeert een diamantdiefstal op te lossen. De rode draad is de relatie van Blinker met zijn vriendinnetje Nelle, met de dove Sara, voor wie hij het dovenalfabet leert (waarvan afbeeldingen), met de pastoor die amateur-astroloog is en met de zwakbegaafde Mats. Omstandig verteld verhaal, waarin veel gebeurt en veel wordt gelachen. De hoeveelheid verhaalelementen is enerzijds wel erg groot (ontluikende liefde, pornoboekjes en condooms van zijn vader, gehandicapten, vandalen, enz.), maar dat houdt anderzijds de spanning erin. De gewassen zwart-wittekeningen doen stripachtig aan. Vervolg op 'Blinker en de bakfietsbioscoop'*. Deze druk bevat nieuwe illustraties. Vanaf ca. 11 jaar.

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties