Boek
Nederlands

Faalplezier en andere leuke dingen die kinderen mij hebben geleerd

Marc De Bel (auteur), Lieve Swinnen (medewerker), Jan Bosschaert (illustrator)
+1
Faalplezier en andere leuke dingen die kinderen mij hebben geleerd
×
Faalplezier en andere leuke dingen die kinderen mij hebben geleerd Faalplezier en andere leuke dingen die kinderen mij hebben geleerd

Faalplezier en andere leuke dingen die kinderen mij hebben geleerd

In de reeks:
Anekdotes en adviezen over het opvoeden van kinderen.
Onderwerp
Opvoeding
Extra onderwerp
Taalpunt, Leeshulp, Makkelijk lezen
Titel
Faalplezier en andere leuke dingen die kinderen mij hebben geleerd / tekst Marc de Bel ; ill. Jan Bosschaert ; pedagogische omkadering Lieve Swinnen
Auteur
Marc De Bel
Medewerker
Lieve Swinnen
Illustrator
Jan Bosschaert
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2014
85 p. : ill.
ISBN
9789462342675 (hardback)

Besprekingen

In dit vierkante boek geeft Marc De Bel vanuit zijn rol als vader, opa, jeugdboekenschrijver en ex-onderwijzer zijn eigen kijk op het opvoeden van kinderen. Hij doet dit in anekdotes uit zijn eigen leven, adviezen, meningen en boekfragmenten. Zo komen er in de tien hoofdstukken zaken aan bod als falen, pesten en angst. De teksten lezen qua inhoud gemakkelijk weg. Een aantal teksten is echter in 'aan elkaar geschreven schrijfletters' gedrukt, en dat leest niet prettig. Elk hoofdstuk start met een grappige, cartoonachtige tekening en bevat een kanttekening van een kinderpsychiater. Een kind positief benaderen, fouten maken mag, grenzen duidelijk aangeven; het zijn allemaal onderwerpen waarbij je het eens kunt zijn met de schrijver. Dat hij dan ook wel eens doordraaft in zaken als moeders aanwezigheid thuis tot de kinderen 4 jaar zijn, het teveel voor de tv en achter de computer zitten, het zij hem vergeven. Dit is dan ook geen boek waaruit je kunt leren hoè op te voeden, maar meer een p…Lees verder

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties