Boek
Nederlands

Hippo

Marc De Bel (auteur), Leo Timmers (illustrator)

Hippo

Marc De Bel (auteur), Leo Timmers (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Bobolle wint een tekenwedstrijd op school: ze mag naar Euro Disney. Een van de jongens uit haar klas is jaloers en ze mag niet naar zijn verjaardag. Daarom neemt ze wraak. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Dansen, Dik zijn, Pesten
Leesniveau
AVI 9
Titel
Hippo / Marc de Bel ; tek. van Leo Timmers
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Leo Timmers
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 1999
52 p. : ill.
ISBN
90-276-4227-3

Besprekingen

Tot haar grote verrassing wint Bobolle, met haar tekening van een dansend nijlpaard de tekenwedstrijd op school, een reisje naar Euro Disney. Sander, haar rijke buurjongen, is erg jaloers en een confrontatie heeft als gevolg dat ze niet naar z'n superverjaardagsfeest kan, in de grote tuin met zwembad. Het mollige meisje, dat veel geplaagd wordt, met gym niet mee kan komen en niet op balletles toegelaten wordt, zint op wraak. Tijdens het feest breekt een onweer los. Bobolle is alleen thuis; in haar droom verschijnt levensecht de Hippo waarmee ze toch naar het feest gaat en al dansend alles letterlijk in het water gooit. Haar thuiskomende vader maakt haar helaas wakker uit deze wensvervullende droom. Fris en onderhoudend geschreven verhaal dat goede identificatiemogelijkheden biedt; met aparte, donker afgedrukte zwartwittekeningen van plompe, popachtige figuurtjes die zijn geschilderd op een korrelige ondergrond. De figuren zijn weinig realistisch, op de handen na; hier en daar kloppen …Lees verder

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia