Boek
Nederlands

Lekker leren lezen met Smoef

Marc de Bel (auteur), Mie Buur (auteur), Ann-Sophie D'Hollander (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
De familie Buurman wordt uitgebreid met de komst van het hondje Smoef. Mie, Sep en Nel zijn in de wolken, en mam en paps ook. Dan ontdekken ze wat een deugniet Smoef is en zijn ze minder blij. Maar Smoef doet wat ze wil! Met kleurenillustraties. Leren lezen vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Huisdieren, Honden
Leesniveau
AVI M3, AVI E3, AVI M4, AVI E4, AVI M5, AVI E5, AVI E6, AVI M6, AVI M7, AVI E7, AVI 2, AVI 3, AVI 4, AVI 5, AVI 6, AVI 7, AVI 8, AVI 9
Titel
Lekker leren lezen met Smoef
Auteur
Marc de Bel Mie Buur
Illustrator
Ann-Sophie D'Hollander
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2023
64 p. : ill.
ISBN
9789052404363 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk leren lezen-boek over het opgroeien van een puppy. Het boek vertelt vijf verhalen over de hond Smoef, het nieuwste lid van de familie Buurman. Mie, Sep en Nel verwelkomen haar enthousiast, kat Lola is argwanend. Mam en Paps zijn wat minder in de wolken als ze ontdekken wat een deugniet Smoef is, maar die doet wat ze wil! De verhalen worden complexer naarmate Smoef ouder wordt, met een rijkere woordenschat en langere zinnen, waardoor de jonge lezer samen met Smoef kan groeien. In opgewekte stijl geschreven. Met vriendelijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 6,5 jaar. Marc De Bel (Kruishoutem, 1954) is schrijver, scenarioschrijver, illustrator en jeugdauteur. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Marc de Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fruitpunchline

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1…Lees verder op Wikipedia