Strip
Nederlands
Tante Sidonia koopt met het geld van een winnend lot een caravan en trekt met haar vrienden voor de zomermaanden naar de camping. Daar blijkt toch niet alles pluis en komen ze – helaas – een aantal oude bekenden tegen die hun rust verstoren. . .
Titel
De killerbacterie
Scenarist
Marc Legendre
Illustrator
Charel Cambré 1968-
Naar het werk van
Willy Vandersteen
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2019
[48] p. : ill.
Aantekening
Geïnspireerd op de reeks Suske en Wiske van Willy Vandersteen
ISBN
9789002267741 (paperback)

Besprekingen

In plaats van het geld, dat ze heeft gewonnen in een loterij, te besteden aan een luxe reis koopt Sidonia een caravan. Met haar vrienden, inclusief Lambik en Jerom, vertrekt ze in de zomervakantie naar een camping. Helaas heeft de onderwereld zich daar ook gevestigd. Hun oude vijand Krimson laat van zich horen. Hij wil een dodelijk virus in handen krijgen en heeft daar, zoals gewoonlijk, alles voor over. Op geld beluste boeven helpen de schurk bij zijn missie. Vijfde deel in de stripreeks 'De kronieken van Amoras', die is gebaseerd op de oorspronkelijke reeks 'Suske en Wiske’. De personages worden karaktervol uitgebeeld. De tekenstijl is realistisch met ruige scènes, rauwe rafelranden en filmische camerastandpunten in dynamische decors. De inkleuring is donkerder en gericht op wat oudere lezers. Leuk vanaf ca. 15 jaar. Een hardere versie van de populaire 'Suske en Wiske'-verhalen. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel, 'Gardavu!' (2019)*.

Over Marc Legendre

Marc Legendre (Antwerpen, 15 april 1956) is een Vlaams striptekenaar en scenarioschrijver.

Biografie

Marc Legendre werd geboren in de Antwerpse wijk Seefhoek. Na zijn middelbare school begon hij aan de universiteit een studie Germaanse Filologie, deze studie voldeed echter niet aan zijn verwachtingen en hij besloot over te stappen op een studie Toegepaste Grafiek. Na zijn afstuderen ging hij in dienst als hoofdredacteur bij het stripblad Kuifje. Hoewel hij veel affiniteit met strips voelde, bleek deze rol achter de schermen niet de voldoening te geven die hij verwachtte.

In 1983 maakte hij, onder het pseudoniem Ikke, zijn tekendebuut in het stripblad Robbedoes, met de strip Biebel, een reeks over een opstandige jongen geschreven door Marck Meul. Na een jaar ging hij, naast de tekeningen, ook de scenario's voor zijn rekening nemen. Naast de Biebel-strip, verscheen in die beginperiode ook een spin-off-strip ron…Lees verder op Wikipedia

Suggesties