Boek
Nederlands

Om honing gaat het niet : gedichten

Marc Reugebrink (auteur)
+1
Om honing gaat het niet : gedichten
×
Om honing gaat het niet : gedichten Om honing gaat het niet : gedichten

Om honing gaat het niet : gedichten

Genre:
Gedichten over verlies, verlangen en het kwetsbare en eenzame lichaam.
Titel
Om honing gaat het niet : gedichten
Auteur
Marc Reugebrink
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2023
69 p.
ISBN
9789021487403 (paperback)

Besprekingen

Een dichtbundel over verlies, verlangen en het kwetsbare en eenzame lichaam. In deze bundel wordt uit alle macht gepoogd om te ontkomen aan het verlies, dat desalniettemin onvermijdelijk en alomtegenwoordig is. Zelfs de liefde biedt geen soelaas, al tast dat het verlangen om juist daarin aan de eenzaamheid van het lichaam te ontsnappen geenszins aan. In warme, precieze en intieme stijl geschreven, licht melancholisch van toon, met hier een daar een zweem van milde ironie. Met name voor de meer geoefende poëzielezer. Marc Reugebrink (1960) is een bekende Nederlandse schrijver, dichter en essayist. Zijn poëziebundel ‘Komgrond’ werd bekroond met de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs. ‘Om honing gaat het niet' is zijn derde dichtbundel.

Over Marc Reugebrink

Marc Reugebrink (Goor, 12 augustus 1960) is een Nederlands dichter, essayist en schrijver.

Opleiding

Reugebrink woonde jarenlang in Groningen, waar hij studeerde aan zowel de lerarenopleiding Ubbo Emmius (Nederlands en Engels) als de universiteit (Nederlandse taal- en letterkunde). Hij was voorts nog vier jaar als aio aan die universiteit verbonden. Al tijdens zijn studie trad hij toe tot de redactie van het literatuurfestival Herfstschrift, waarvan hij tot begin jaren negentig deel uitmaakte.

Poëzie

In 1987 won Reugebrink voor een aantal van zijn gedichten het Hendrik de Vriesstipendium van de stad Groningen, juist voordat hij in 1988 als dichter debuteerde met Komgrond (De Bezige Bij). Hij kreeg voor die bundel de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs. Er volgden enkele bibliofiele uitgaven, en in 1991 verscheen Wade. Inmiddels schreef Re…Lees verder op Wikipedia