Herinneringen aan een eerste liefde op 16-jarige leeftijd die bepalend is geweest voor de rest van het leven van de vertelster.
Extra onderwerp
Romans, Lolita (motief), Indo-China
Titel
L'amant
Auteur
Marguerite Duras
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Minuit, 2005
141 p.
ISBN
2-7073-0695-9
Andere talen:

Besprekingen

De ik-figuur vertelt over haar eerste liefde die ze ontmoette toen ze 16 jaar was. Daaromheen haalt ze herinneringen op aan haar moeder en haar broers. Ze leefde toentertijd in Indo-China. Een zeer ontroerend verhaal, bij stukjes en beetjes geschreven in de verhaaltrant van een 16-jarige, maar met de helderheid van het intussen verworven begrip. Groot lettertype, mooi taalgebruik, zeer aanbevelenswaard. Leeslijstboek scholieren.com.

Over Marguerite Duras

Marguerite Duras, pseudoniem van Marguerite Donnadieu (Gia Định – Unie van Indochina, 4 april 1914 – Parijs, 3 maart 1996) was een Franse auteur, filmregisseur en feministe. Zij was een enfant terrible uit de Franse literatuur en heeft op zijn zachtst gezegd een bewogen leven gehad. In 1984 ontving Duras de Prix Goncourt, Frankrijks meest prestigieuze literaire prijs, voor haar roman L'Amant.

Biografie

Ze is geboren en groeide op in Gia Định, dicht bij Saigon (thans Ho Chi Minhstad), in de toenmalige Unie van Indochina, thans Vietnam, waar haar moeder werkte en zij op internaat zat.

Ze studeerde in Parijs aan de Sorbonne en zat tijdens de Tweede Wereldoorlog in het verzet.

Een groot deel van haar werk is (semi)autobiografisch, ze kreeg ook grote belangstelling voor de film en schreef tot aan haar dood afwisselend romans en filmscenario's. Hoofdthema's in haar werk zijn altijd liefde en dood. Een deel …Lees verder op Wikipedia