Boek
Nederlands

Ik ben je mama niet

Marianne Dubuc (auteur), Jacques Dohmen (vertaler)
+1
Ik ben je mama niet
×
Ik ben je mama niet Ik ben je mama niet
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Eekhoorn vindt een vreemd harig wezentje bij zijn huisje. Na elke nacht is het wezentje groter gegroeid, tot het niet meer in Eekhoorns huis past. Bij wie zou het wezen horen? Prentenboek met sfeervolle, gedetailleerde kleurentekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Ik ben je mama niet
Auteur
Marianne Dubuc
Vertaler
Jacques Dohmen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Je ne suis pas ta maman
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2018
[70] p. : ill.
ISBN
9789045121116 (hardback)

Besprekingen

Eekhoorn vindt bij zijn huisje een vreemde stekelige groene bol. Er komt een klein, wit, harig wezen uit dat hem direct mama noemt. Eekhoorn is daar niet van gediend, maar laat het wezen toch in zijn huisje slapen. De dag erna blijkt het wezentje flink gegroeid te zijn. Eekhoorn gaat snel op zoek naar zijn moeder. Waar Marianne Dubuc in het sfeervolle ‘De leeuw en het vogeltje’* vertelt over een vrijwillige vriendschap en elkaar loslaten, gaat het hier over accepteren en aanpassen. De schrijfster heeft in dit prentenboek twee spanningsbogen met elkaar vervlochten. Zal de moeder gevonden worden? En wat gebeurt er als het wezen te groot wordt voor Eekhoorns huis? Eekhoorn vindt het duidelijk vervelend dat zijn grote gast de spullen in huis vernielt, maar hij geniet ook van de warme soep die zijn gast maakt. De titel past vooral goed bij het begin van het verhaal, maar wringt naarmate het verhaal vordert en Eekhoorns gast niet alleen groter, maar ook gelijkwaardiger wordt. De fijnlijnige…Lees verder

Over Marianne Dubuc

Marianne Dubuc (Montreal, 1980) is een Canadese schrijfster en illustratrice van kinderboeken. Ze is afgestudeerd als grafisch ontwerpster aan de Université du Québec à Montréal.

Werk

  • Boven op de berg. Vertaald uit het Frans door Jacques Dohmen. (Querido 2019) ISBN 9789021414782
  • Op vakantie met de familie Muis (Querido, 2017)
  • Een boot voor de dieren (Querido, 2016)
  • Hoera, er is post! (Querido, 2015)
  • De leeuw en het vogeltje (Querido, 2014)
  • Dansen op een web (Abimo, 2014)
  • Het grote beestenverkleedfeest (Querido, 2011)
  • Ik zie ik zie... (Querido, 2010)

Externe links

  • Website Marianne Dubuc
Lees verder op Wikipedia