Boek
Nederlands

Mamma Mia maffia : het zal je familia maar wezen ...

Marjon Hoffman (auteur), Alex de Wolf (illustrator)
+1
Mamma Mia maffia : het zal je familia maar wezen ...
×
Mamma Mia maffia : het zal je familia maar wezen ... Mamma Mia maffia : het zal je familia maar wezen ...

Mamma Mia maffia : het zal je familia maar wezen ...

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Luca (10, ik-figuur) is de zoon van de maffiabaas. Het zal niet lang meer duren voor hij zijn eerste klusje krijgt. Maar Luca wil helemaal niet bij de maffia. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Maffia
Leesniveau
AVI E6, AVI 8
Titel
Mamma Mia maffia : het zal je familia maar wezen ...
Auteur
Marjon Hoffman
Illustrator
Alex de Wolf
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2015
112 p. : ill.
ISBN
9789021672526 (hardback)

Besprekingen

Luca (10) is de zoon van de maffiabaas. Het zal niet lang meer duren voor hij zijn eerste klusje krijgt, maar Luca wil helemaal niet bij de maffia. In tegenstelling tot zijn vriend Ennio, die juist staat te springen. Luca probeert van alles om eronderuit te komen. Maar als Ennio in gevaar komt, moet hij wel actie ondernemen. Een humoristisch en sfeervol verhaal waarin allerlei bijzondere maffiosi de revue passeren, die met veel flair worden beschreven. Verteller Luca (ik-figuur) legt het verhaal vaak even stil om de lezer meer te vertellen over zijn vaders maffiapraktijken, zijn gekke zus te citeren of lijstjes te geven waarin hij van alles opsomt. Die opsommingen zijn niet altijd even functioneel, daar had in geschrapt mogen worden. Met veel aandacht voor de vormgeving, door gebruik van allerlei lettertypes, lijstjes en andere bijzondere opmaak. De collageachtige illustraties, uitgeknipte vormen in zwart(-wit), passen perfect bij de sfeer van het verhaal. Een sterk beeld is bijvoorbe…Lees verder

Over Marjon Hoffman

Marjon Hoffman (Amsterdam, 25 september 1971) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Hoffman wist op jonge leeftijd al dat ze een creatief beroep wilde gaan doen en besloot reclamemaker te worden. Na haar middelbare school ging zij naar het Grafisch Lyceum in Amsterdam. Hierna ging ze werken als reclamemaker; ze schrijft daarnaast ook boeken. In 2003 debuteerde ze met De regels van Floor en daarnaast schreef ze vele andere boeken voor o.a. voor Leopold en Zwijssen. Twee van haar boeken werden bewerkt verfilmd. In 2015 'De Boskampi's, regie Arne Toonen en bekroond met een Cinekid Award voor beste familiefilm. In 2018 werd de boekenserie over Floor verfilmd door de VPRO. Seizoen 1 werd bekroond met de belangrijkste televisieprijs; een Emmy Kids Award.

Boeken