E-boek
Nederlands

LIBER AMICORUM GUIDO VANHEESWIJCK


Wat betekent het om filosofie als een roeping te ervaren? En bepaalt die ervaring de wijze waarop een filosoof zich aan het denken wijdt? Wat zegt de geschiedenis van de filosofie hierover? Voelden belangrijke denkers uit heden en verleden zich geroepen om te filosoferen, of speelde die ervaring slechts een bijkomstige rol?


In dit boe

Onderwerp
Filosofie
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Pelckmans uitgevers, 2022
1 digitaal bestand
ISBN
9789464019780
CloudLibrary
aehsafz9

Over Marlies De Munck

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Kris De Backer

Marlies De Munck (België, 1979) is een Belgische filosofe die gespecialiseerd is in de cultuurfilosofie, esthetica en kunstfilosofie, en in het bijzonder de filosofie van de muziek. Ze doceert aan de Universiteit Antwerpen. Ze schrijft geregeld columns voor de krant De Standaard en het weekblad Knack.

Levensloop

De Munck is de dochter van pianist Roland De Munck en studeerde rechten en filosofie aan de Universiteit Antwerpen en aan de KU Leuven. Ze promoveerde in 2012 aan de KU Leuven op een proefschrift ("The concept of musical meaning : giving shape to the musical experience") over de betekenis van muziek, onder begeleiding van cultuurfilosoof en wetenschapsfilosoof Paul Cortois (KU Leuven) en de bekende Amerikaanse muziekfilosofe Lydia Goehr (Columbia University).

Boeken

Het bekendste boek van Marlies De Munck is Waarom Chopin de regen niet wilde horen (en andere vra…Lees verder op Wikipedia