Boek
Nederlands

De opmars van robots : hoe technologie veel banen zal doen verdwijnen

Martin R. Ford (auteur), Marga Blankestijn (vertaler)
+1
De opmars van robots : hoe technologie veel banen zal doen verdwijnen
×
De opmars van robots : hoe technologie veel banen zal doen verdwijnen De opmars van robots : hoe technologie veel banen zal doen verdwijnen

De opmars van robots : hoe technologie veel banen zal doen verdwijnen

Uiteenzetting over de steeds verdergaande automatisering en de opmars van de informatietechnologie die grote werkloosheid en sociale ongelijkheid tot gevolg kunnen hebben.
Extra onderwerp
Technologie en arbeidsmarkt
Titel
De opmars van robots : hoe technologie veel banen zal doen verdwijnen / Martin Ford
Auteur
Martin R. Ford
Vertaler
Marga Blankestijn
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The rise of the robots
Uitgever
Amsterdam: Q, © 2016
327 p. : ill.
ISBN
9789021402956 (paperback)

Besprekingen

De informatietechnologie dringt in vrijwel alle aspecten van het werk en het dagelijkse leven met een enorme kracht door. De auteur van dit vertaalde Amerikaanse boek, oprichter van een softwarebedrijf in Silicon Valley, beschrijft op overtuigende wijze zijn verontrusting over de steeds verdergaande ontwrichting van bestaande maatschappelijke structuren. Het boek gaat in op onder meer de gevolgen voor de witteboordenbanen, de transformatie in het hoger onderwijs, de positie van consumenten en de uitdagingen in de zorg. De auteur geeft aan dat steeds meer banen op de tocht komen te staan doordat ICT en robots taken van mensen overnemen. Hij bepleit daarom een nieuw economisch paradigma. Dit boek is zeker de moeite van het lezen waard voor iedereen met interesse in de maatschappelijke betekenis van ICT en de robotisering. Een prima uitgave.