Boek
Nederlands

Obi en Tito Tapir

Mathilda Masters (auteur), Georgien Overwater (illustrator)
Obi krijgt wel heel bijzondere nieuwe buren — een familie van drie tapirs. Maar dat moet geheim blijven, want niet iedereen is even blij met deze nieuwe bewoners van Villa Pavlova… Met zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Obi en Tito Tapir
Auteur
Mathilda Masters
Illustrator
Georgien Overwater
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2023
249 p. : ill.
ISBN
9789401487115 (hardback)

Besprekingen

Een grappige en fantasievolle jeugdroman over een familie tapirs, spannende reddingsacties en een verborgen testament. In de straat waar Obi woont, komen nieuwe buren. Het is een familie tapirs, maar dat moet absoluut geheim blijven — want niet iedereen is even blij met deze nieuwe bewoners! Geestig en vlot geschreven. Met vrolijke tekeningen in zwart-wit en grijstinten. Vanaf ca. 8 jaar.Mathilda Masters (1963) is een Belgische schrijfster van kinder- en jeugdliteratuur. Ze studeerde communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel.

Over Mathilda Masters

Mathilda Masters (pseudoniem van Hilde Smeesters, Borgerhout, 1963) is een Belgische schrijfster van kinder- en jeugdliteratuur. Ze studeerde communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Smeesters is bekend als journaliste, ghostwriter en schrijfster.

Werk

Masters won als kind een schrijfwedstrijd met het verhaal ‘De dief in de kast’. Na die overwinning bleef ze schrijven. Masters zegt zich voor haar eigen werk geïnspireerd te voelen door Roald Dahls spel met fantasie en werkelijkheid. Omdat Smeesters ook boeken voor volwassenen schrijft, onder andere enkele Code 37-thrillers onder het pseudoniem Tille Vincent, besliste ze om voor haar kinderboeken een andere auteursnaam te kiezen.

Masters is bekend van de fictiereeks De keukenprins van Mocano. Daarnaast schrijft ze ook populaire weetjesboeken. Die werden al in meer dan 10 talen vertaald, onder andere in het Engels . Voor 123 Superslimme Ding…Lees verder op Wikipedia

Suggesties